5 stvari koje bi trebalo da znate o micelarnoj vodi…

jan 14, 2020 Lice & Make-up

Polako, ali sigurno, micelarna voda postala je jedan od neizostavnih dijelova beauty rutine. Neki jedino nju koriste za čišćenje lica, nekima je micelarna voda tek dio rutine čišćenja lica, a bilo kako bilo, jasno je kako se radi o proizvodu u koji mnogo žena ima povjerenje.

Ako se s njom ipak još niste susreli, vrijeme je da saznate pet važnih stvari o ovom beauty proizvodu.

#1 Tajna micelarne vode je u micelama

Ova moćna otopina za skidanje make-upa i nečistoća svoj uspjeh zahvaljuje micelama, sitnim česticama koje, u jednom potezu blaznice (vate) po koži, poput magneta privlače i povlače sve nečistoće, šminku i višak sebuma s lica. Zahvaljujući njima, micelarne vode vrlo su moćne, a na vama je da izaberete hoće li vam biti jedini favorit za skidanje šminke ili ćete ipak u rutinu skidanja make -upa dodati još koji čistač ili tonik, kako biste bili sigurni da ste skinuli svu nečistoću s kože.

#2 Moćna, ali nježna

Micelarna voda možda sadrži snažne i moćne micele, a isto tako je i vrlo nježna prema koži te pogodna čak i za najosjetljivije tipove, jer ne sadrži alkohol, mirise, silikone, parabene i boje… S obzirom na svoj inovativan sastav, ne oštećuje ni prirodne zaštitne barijere kože te je ne isušuje. Osim osjetljivim tipovima kože, preporučuje se i onim vrlo suhim te sklonim izbijanju akni.

#3 Micelarna voda je multitasking proizvod

Vaš omiljeni čistač za lice s micelama radi mnogo više od običnog čišćenja kože te skidanja nečistoća. Micelarna otopina zato je bez premca u konkurenciji s drugim čistačima, jer osim što čisti, takođe tonira kožu, hidratizuje je i štiti. Jedini benefit koji još nema je skidanje mrtvih ćelija s površine kože – za to će vam ipak biti potreban piling, koji je takođe jednako bitan dio u postizanju savršeno zdravog i blistavog tena.

#4 Korištenje je brzo i jednostavno

Micelarnu vodu volimo i jer je zaista jednostavno i brzinsko rješenje za skidanje make-upa. Njome natopimo vaticu i zatim nježno prelazimo licem, očima i usnama. Micelarna voda sjajno skida čak i make-up s očiju i usana, a ponekad i onaj vodootporni. Ako ipak imate posla s vrlo tvrdoglavom šminkom, čišćenju možete dodati i uljni čistač za skidanje make-upa s očiju. U svakom slučaju, nakon korištenja micelarne otopine, vaša će koža biti bitno čišća, osvježena i umirena.

#5 Cijena ne diktira kvalitet

Na našem tržištu sada već postoji odličan izbor micelarnih voda, a  teško je reći da cijena diktira kvalitet, pogotovo nakon što smo se upoznali sa zbilja sjajnim “varijantama” micelarnih voda iz drogerijskog ranga.

 

Izvor: journal.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.