Beauty trik – Face lift uz pomoć šminke

by | 22 Septembra, 2021
beauty trik face lift sa sminkom

Face lift bez hiruškog zahvata ili botoxa moguće je napraviti – barem vizuelno! Za to vam je potrebno malo šminke, a u nastavku otkrijte kako!

Face lift uz pomoć šminke

Držite prste na sljepoočicama sa strane obrva i povucite ih malo unazad, vidjećete da vam lice odmah izgleda čvršće. To je efekat koji želimo postići – ali ipak bi trebalo izgledati prirodno. Ne treba vam ništa više od korektora, sjenila i možda olovke za oči. Kako bi to trebalo funkcionisati?

Dakle, započinjete s matiranim sjenilom za oči po vašem izboru, nanesete ga na pregib kapka i uklopite ga u lagani „cat eye“ oblik. To znači sljedeće: povlačite sjenilo u vanjskom uglu sužavajući ga prema van. Ali, ne previše – i nemojte odmah uzeti previše tamnu boju.

Zatim možte upotpuniti izgled sjenila kako želite. Ili ostavi tako, zatamnite vanjski ugao drugim tonom ili stavite svjetlucavo sjenilo na kapak.

Face lift korak po korak

Prvi korak za make-up face lifting je eyeliner. Povlačite ga tačno, ravno i fino prema sljepoočnici. Što je eyeliner duži, to postaje dramatičniji. Ovaj izgled se zove „Fox Eyes“.

I sada dolazi ključna tačka: uzmite korektor i s pomoću aplikatora povucite liniju od vanjskog ugla oka do sljepoočnice. Savjet: samo pomislite da je korektor produžetak donje linije – to čini ugaosavršenim, što zauzvrat pruža efekat podizanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEPHANIE LEDDA (@smlx0)

Sada korektor popravite četkom ili beauty spužvicom, samo pazite da rub sjenila ostane što oštriji. Stavite korektor s puderom i gotovo ste spremni. Ako vam je to previše napadno, rub možete minimalno sakriti sjenilom za oči. Ali, što je linija tačnija, to je efekat podizanja izraženiji. Znamo da to možda nije za svakodnevnu uporabu, ali definitivno izgleda posebno. Inače, ovaj izgled često vidimo na Belli Hadid (u slučaju da stese ikada zapitali koja je njena tajna – to je to, između ostalog).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Tekst originalno objavljen na miss7.24sata.hr

ljepotaizdravlje.ba

Shiny Diamond via Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.