5 koraka za beauty rutinu koja nije štetna po okolinu

apr 18, 2021 Beauty

Želite da doprinesete očuvanju planete? Jedna od stvari kojom možete da pokažete svoju eco-friendly stranu upravo je beauty sfera!

U beauty sferi previše je proizvoda za jednokratnu upotrebu, ambalaža i hemikalija. Zbog toga razmislite da svoju rutinu učinite održivijom, bez kompromisa.

Evo nekih ideja

#1 Ambalaža za ponovno korištenje

Mnogo brendova, a naročito oni manji, lokalni, veoma su ekološki osviješteni, pa pružaju mogućnost da kupite proizvod u ambalaži koju ćete kasnije moći ponovo da napunite istim ili sličnim sadržajem. Takođe, postoje i oni koji vam daju popust kada im iskorištenu ambalažu donesete na reciklažu. Razmotrite sve opcije i odaberite onu najodrživiju.

#2 Maramice za višekratnu upotrebu

Ako ste od onih koji smatraju da su maramice za skidanje šminke iz raja izašle, vjerovatno ste jedan od većih zagađivača prirode. Maramice nisu biorazgradive, te osim što prljaju prirodu, guše životinje. Maramice za višekratnu upotrebu mogu podnijeti preko 200 pranja u mašini, a nakon toga se i recikliraju. Postoje i peškirići sa istom namjenom, što vam daje razlog više da ne koristite izgovore za klasične papirne maramice.

#3 Odaberite biorazgradivu četkicu za zube

Prošlo je vrijeme kada smo četkicu za zube birali po boji ili obliku, a došlo je vrijeme kada je biramo na osnovu održivih materijala. Neka vaš izbor bude bambusova četkica za zube, a isti primjer možete da slijedite i kada je u pitanju četka za kosu.

#4 Nabavite uređaj za lasersko uklanjanje dlaka

Logično – manje brijača, manje otpada. Danas su uređaji za lasersko uklanjanje dlaka dostupni u različitim varijantama i cijenama, te odaberite onaj koji vam najviše odgovara.

#5 Pokušajte sa proizvodima bez ambalaže

Idealni scenario bio bi da ”manje ambalaže” zamijenimo sa ”bez ambalaže”. To ćete postići upotrebom tzv. čvrstih šampona, koji izgledaju kao sapuni, a pakuju se u običnu kartonsku kutiju, bez plastike i folije. Beauty inovatori kažu da nas takva budućnost očekuje i kada su u pitanju regeneratori, pilinzi i sredstva za umivanje, pa čak i za pranje veša.

elle.rs

Karolina Grabowska via Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.