HYDRA BEAUTY – Camellia Glow Concentrate za svjež i blistav ten

by | 30 Septembra, 2021

Bijeli cvijet kamelije pravi je botanički dragulj! Dokazuje to i cijela HYDRA BEAUTY linija, kojoj je CHANEL dodao i novi proizvod – Camellia Glow Concentrate koji će vam pomoći da vratite svjež i blistav ten! Uz njega koža postaje hidrirana, ljepša i zaglađena!

Sve, dakle, počinje s neodoljivom vrstom bijele kamelije koja se uzgaja u Chanel laboratoriji pod otvorenim nebom! Taj divni cvijet je jedinstveni sastojak Hydra Beauty linije, a njena najnovija inovacija Hydra Beauty Camellia Glow Concentrate pravo je kozmetičko čudo!

HYDRA Beauty Camellia Glow Concentrate

Foto: Chanel

Vratite svjež i blistav ten

Riječ je o ultimativnom skincare koncentratu koji će “pritisnuti pauzu” na vašu trenutnu i pomalo ustaljenu beauty rutinu, te vam pomoći da vratite svjež i blistav ten. Najveća posebnost ovog koncentrata iz Hydra Beauty linije je njegov dvostruki učinak: u jednom koraku svakodnevne rutine koži osigurava ne samo hidrataciju, već i ljepši i zaglađeniji izgled.

Najnoviji Chanel skincare proizvod specifičan je u odnosu na druge po još jednoj stvari: sadrži inovativni ekstrakt kvasca kamelije, hidratantni booster koji je razvijen specijalno za Chanel Beauty.

Ponovno se vraćamo na tu čarobnu vrstu kamelije, Camellia japonica Alba plena, koja ima izuzetan učinak zadržavanja vlage i poboljšanja hidratacije kože. Nakon jednog mjeseca korištenja, rezultati su fantastični – koža je mnogo boljeg kvaliteta i teksture, a primjećuje se i njen zdravi sjaj, jer ovako kvalitetna hidratacija zaista čini čuda!

Kome je namijenjena Hydra Beauty linija?

Za sve žene kojima je hidratacija osnovna potreba u njezi kože, ali i za sve makeup stručnjake kojima je hidratacija ključna za postizanje blistave šminke.

HYDRA Beauty Camellia Glow Concentrate

Foto: Chanel

Hydra beauty Camellia Glow koncentrat nježno uklanja mrtve ćelije kože i podstiče revitalizaciju epiderme pa tako poboljšava zaštitnu barijeru kože. Njegova lagana tekstura poput gela neprimjetno se stapa s kožom čim se nanese i dobro ga podnosi većina tipova kože. Kada se mrtve ćelije kože nježno uklone s površine kože, regeneracija može da počne – a rezultat će biti glatka, lijepa koža.

Inače, kamelije za Hydra Beauty liniju uzgajaju se na poljima u Gaujacqu u jugozapadnoj Francuskoj, a pritom se koriste ekološki prihvatljive metode. U vrtu se nalazi više od 2.000 vrsta kamelija skupljenih širom svijeta, uključujući dvije sadnice koje je naručila sama Gabrielle Chanel prije više od jednog vijeka!

Trajanje tretmana

Aktivni sastojak u Hydra beauty Camellia Glow koncentratu – ekstrakt kvasca kamelije – krije još jedno moćno svojstvo; podstiče prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline za 50 % i tako nadoknađuje nivo vlage u koži. Koža onda izgleda oživljeno, jača je, površina je glađa, a pore manje vidljive. Ten izgleda ujednačenije i blista od sjaja. Nakon samo mjesec dana rezultati su fantastični! Trajanje tretmana prilagođava se potrebama kože, a ne smije da traje duže od dva mjeseca. Između tretmana pravi se mjesec dana pauze i ne bi trebalo preći šest tretmana unutar jedne godine!

S. Vujanović

CHANEL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.