L'amour – Najveća tajna za mladolik izgled

by | 1 Novembra, 2021

Pitate se koja je najveća tajna za mladolik i svjež izgled poznatih osoba iz Hollywooda? Otkrićemo vam – nije riječ o operacijama! “Vraćanje sata” moguće je bez odlaska “pod nož” pomoću revolucionarnog nehirurškog tretmana za obnavljanje

U kozmetičkom salonu L'amour u Bihaću, rade s visoko kvalitetnim brendovima poput BABOR i BIOLOGIQUE RECHERCE. Mogu se pohvaliti da prvi u BiH imaju visokofunkcionalni aparat SECRET™ RF koji kombinuje microneedling i radio-frekvenciju.

Amela Muminović

Amela Muminović, vlasnica kozmetičkog salona L'amour

Nikako se ne želimo pomiriti s činjenicom da svakog dana u ogledalu vidimo znakove starenja, naborano, opušteno lice bez zdravog, čvrstog tonusa kože. Kako starite, vaše stanice proizvode manje kolagena, što dovodi do opuštenosti kože i bora. Opuštenost kože događa se oko 35. do 40. godine života, kad količina i kvalitet vašeg kolagena počinje opadati. Šta nam preostaje kad ne želimo “pod nož”, a potrebno nam je remodeliranje i podizanje tkiva?

Prilagođavanjem mikroigala precizno se dozira RF energija na različitim dubinama dermisa, pa se tretman može prilagoditi individualnim problemima svakog pojedinca

“U savremenim salonima možemo zaustaviti sat, ali možemo i pomoći da vaša koža izgleda mlađe od vaših godina!”

“Jedna od najbržih i najdjelotvornijih metoda ovog trenutka u svijetu za ‘vraćanje sata’ jeste Secret™ RF. Ovaj revolucionarni nehirurški tretman za obnavljanje i remodeliranje kolagena može poboljšati izgled u samo jednoj terapiji. Nema mnogo terapija koje imaju brzo vrijeme oporavka, a to je ono što Secret™ RF klijenti stvarno vole kako bi se sljedeći dan mogli vratiti na posao, u normalan tempo”, kaže Amela Muminović, vlasnica kozmetičkog salona L'amour.

Foto: PROMO

Popunili ste usne, voluminizirali lice dermalnim filerima, napravili lifting s koncima, no i dalje pri pogledu u ogledalo niste zadovoljni – sve ove tehnike nisu vas pomladile koliko ste očekivali i pitate se zašto? Upravo zato što ste zaboravili na svoju kožu! Gdje je u svemu tome aktivacija vlastite regeneracije koja vam vraća punoću, strukturu i novonastali kolagen? Pravo je pomlađivanje upravo pomlađivanje gdje se remodelira novi kolagen i gdje vaša koža postaje mlađa.

Zategnutije i čvršće lice operacija

Secret™ RF novi je frakcijski mikroiglični radiofrekventni (RF) sistem za koagulaciju tkiva i hemostazu, dizajniran za podsticanje i preoblikovanje kolagena i uklanjanje uobičajenih znakova starenja. Idealan je za upotrebu kod klijenata koji žele revitalizirati i osvježiti izgled kože.

“Prilagođavanjem mikroigala, Secret™ RF može precizno dozirati RF energiju na različitim dubinama dermisa, pa se tretman može prilagoditi individualnim problemima svakog pojedinca, opterećen tankim borama, naborima, ožiljcima od akni, fotostarenjem, kapilarima i strijama”, kaže Amela.

Foto: PROMO

Ostali uređaji ili tretmani obezbjeđuju energijom samo površinu kože. Nasuprot tome, taloženjem energije direktno u dublje slojeve kože, gdje je najpotrebnija za regeneraciju zdravog novog kožnog tkiva, Secret™ RF tretman stvara još korisnije rezultate iznutra prema vani. Zagrijavanjem dubljih slojeva kože u kojima borave fibroblasti, kolagen i elastin nastaju kao na steroidima.

“Poput laserskih zahvata, i radio-frekvencija koristi energiju za podsticanje proizvodnje kolagena i elastina. Secret™ RF je trenutno vruća svjetska tema u podmlađivanju kože i idealno rješenje s najboljim rezultatima koje podstiče stvaranje novog kolagena za zatezanje kože, lifting, redukciju strija, ožiljaka, kapilara, bora, viška tkiva, podsticanje novog volumna kože i smanjenje hiperhidroze”, kaže Amela.

Koja se područja mogu obraditi Secret™ RF-om?

Ovaj se postupak može primijeniti na kožu bilo gdje na tijelu. Najčešća područja liječenja uključuju: lice, vrat, ruke, dekolte, stražnji dio ruku, stomak i bedra, ili bilo koje područje na kojem klijenti žele smanjiti pojavu strija ili viška kože.

Rezultati: PRIJE I POSLIJE

Koliko dugo traju rezultati mikroiglica?

Mikroiglice pomažu u poboljšanju mnogih stanja kože reaktiviranjem prirodnog stvaranja kolagena i elastina u tijelu. Za optimalne rezultate koji su permanentni zakažite tretman na Secret™ RF jednom do tri puta svakih mjesec dana zavisi o vašem stanju kože. Održavanje rezultata svake godine do dvije.

Rezultati: PRIJE I POSLIJE

“Ako želimo još bolje rezultate, moramo ići dublje, u dermis, bez oštećenja površine tkiva. A ako želimo ući dublje u dermis kako bismo stvorili dermalne pomake u smjeru pomlađivanja i, povećavajući čvrstoću, to možemo učiniti sada. Možemo gledati u dubinu do koje želimo i oslobađati kontrolisanu energiju koju želimo i trebamo preoblikovati kolagen”, rekao je poznati Ashish Bhatia M. D, dodajući: “Još jedna stvar koja mi se sviđa kod Secret RF je ta što se takođe brinemo o problemima epiderme koristeći neizolovane igle koje bolje zagrijavaju površinu kože i pružaju hiperpigmentaciju i aktiviraju kolagen na površini za bolju teksturu i tonus kože.”

Kozmetički salon L'amour, Bedem 20, Bihać
tel. +387 61 137 692 www.lamour-bihac.com
Facebook: lamour.bihac
Instagram: lamour_esteski_centar

ljepotaizdravlje.ba / S. Vujanović

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.