Beauty greške za žene koje imaju problema s aknama!

feb 21, 2021 Beauty

Akne su posljednja stvar koju želimo da primijetimo na našem licu, a najčešće se pojavljuju onda kada to najmanje želimo. 

Iako svaka žena ima svoju beauty rutinu, moramo priznati da se ona posebno fokusira na njegu lica. Od svih sitnijih nepravilnosti, koje se mogu pojaviti na koži lica, poseban tretman imaju akne, kojih želimo što efikasnije i brže da se riješimo.

Dok smo u stalnoj potrazi za efikasnim rješenjem ovog estetskog problema, postoje i neke greške na koje bi trebalo da obratimo pažnju, kako ovaj beauty problem ne bi pošao na gore.

Bitno je da svakodnevno detaljno čistimo kožu lica, ali bi trebalo da povedemo računa o sastavu proizvoda za čišćenje, kako bismo odabrali proizvod koji u sebi ne sadrži alkohol. Alkohol agresivno djeluje na našu kožu i može izazvati pojavu akni, pa se preporučuje da odaberete nešto blaže proizvode za čišćenje lica.

Važno je da u periodu kada vam koža bukne i imate pojačan problem sa aknama, odmorite lice od make up-a, kako bi koža mogla da diše.

Ako želite da otklonite akne, nikako to ne radite sami, već zakažite kozmetički tretman, jer ako se u ovaj agresivni postupak upustite sami, možete izazvati trajan problem na koži u vidu ožiljaka.

Redakcija

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.