Robotski manikir je novi hit – a evo o čemu je riječ!

by | 12 Novembra, 2021
Robotski manikir je novi hit

Budućnost je stigla – robotski manikir je novi hit u svijetu! Šta je to robot za lakiranje noktiju i kako funkcioniše saznajte u nastavku…

Clockwork robot, kojeg je napravio startup iz San Francisca, osmišljen je da nanošenje laka za nokte učini jednostavnijim od naručivanja pića u kafeu. Od prednosti koje ističu žene koje su isprobale ovaj način manikira – najvažniji je vrijeme potrebno za kompletan tretman! Za to im je trebalo samo deset minuta od početka do kraja.

Robotski manikir je novi hit

Clockwork nail tech sturtup je pokrenut u martu ove godine u čuvenom njujorškom Rockefeller Centru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clockwork (@nailslikeclockwork)


A evo kako je svoje iskustvo prepričala jedna od žena.

“Mašina liči na ogroman aparat za epresso kafu s jastučićem za ruke i stolicom ispred njega. Prije nego što sjednete morate odabrati boju laka. Za sada postoji samo deset nijansi koje se mogu odabrati”, objasnila je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clockwork (@nailslikeclockwork)

Način funkcionisanja objašnjava i proizvođač robot-manikira: “Oslonac za ruke služi da vaša ruka bude mirna tako da da robot, kada krene lakirati, može stvarno biti u milimetar precizan i savršeno kontrolisati brzinu nanošenja laka. Tako dobijate ravnomjeran sloj u jednom nanošenju”.

Pročitajte i… Manikir u trendu – suptilne linije i tačkice

Manikir gotov za pet minuta

Robot lakira nokat po nokat, za svaki je potrebno oko 30 sekundi tj. pet minuta za kompletan manikir. Morate držati ruku mirno, inače bi mogao promašiti neko mjesto ili na kraju ostaviti fleku izvan nokta. Robot nema ventilator ili tehnologiju sušenja, već taj zadatak “obavi” sredstvo za brzo sušenje koje se ravnomjerno nanese na dovršen manikir, tako da odmah možete da nastavite svakodnevne aktivnosti bez straha da će se lak skinuti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clockwork (@nailslikeclockwork)

Čini se kako je ovo prilično brza i jeftina metoda, a jedina mana je to što Clockwork još nije dostupan svima.

“Tražimo maloprodajne partnere, aerodrome, hotele, apartmanske komplekse i možda poslovne zgrade”, kažu dizajneri robota i dodaju da im nije cilj da zamijene salone za nokte, već posluže kao alternativna opcija

ljepotaizdravlje.ba

Foto: Valeria Boltneva via Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.