Ulje avokada morate da uvrstite u svoju beauty rutinu!

mar 20, 2021 Beauty

Hladno cijeđeno ulje avokada sadrži visoku koncentraciju vitamina E koji je bitan u održavanju zdravlja kože.

Najbitniji sastojak za ljudsko zdravlje u ovom ulju su lecitin i sterolin. Lecitin formira zaštitni sloj na površini kože i folikulima kose, dok ih sterolin hidrira i omekšava.

Dobro za kosu

Ulje avokada ima tu moć da obnovi oštećenu kosu i vrati joj izgubljeni sjaj. Takođe, može i da pospiješi rast kose, kao i da smanji opadanje vlasi.

Kako djeluje na kožu lica?

Prije svega, valja napomenuti da je ulje avokada generalno dobro za kožu i da ubrzava zarastanje rana. Neke studije pokazuju da je pacijentima sa suhom kožom , naročito oboljelima od psorijaze, ovo ulje pomaže da se otklone simptomi zatezanja i peckanja.

Avokado ulje, dakle, prvenstveno prija suhoj koži, zato što joj daje lagu i hidrira je, pri tom ne ostavljajući masan trag, koža ga brzo upija.

Ono što je posebno važno danas u njezi kože jeste ublažavanje ili otklanjanje bora. Upravo dubinska hidratacija doprinosi većoj elastičnosti kože, boljoj ishranjenosti i vlazi, zbog prisustva beta karotena, proteina, lecitina, vitamina A, D i E, samim tim, manjoj mogućnosti pojave bora jer stimuliše metabolizam kolagena.

Direktno nanošenje ulja na kožu smanjuje pojavu staračkih pjega, bora i drugih znakova starenja, pokazala su istraživanja.

stil.kurir.rs

Prostock-Studio / Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.