Znate li kako zapravo izgleda filer za usne?

by | 28 Februara, 2022
kako izgledaju fileri za usne

Fileri za lice i usne sve su popularniji posljednjih godina, ali mnogi zapravo ne znaju kako izgleda materijal koji se ubrizgava pod kožu!

Da bi odgovorili na pitanje kako zapravo izgleda filer za usne, tim klinike Aestetic MdR iz Kalifornije podijelio je video na TokToku i njime pokazao kako zapravo izgleda jedna “doza” filera koji se ubrizgava u usne.

@aestheticmdr_

Who wants one🙋🏻‍♀️ #dermalfiller #lipfiller #naturalresults #medspa #selfcaretips #lipaugmentation #pa

♬ som original – luiza

Kako zapravo izgleda filer za usne?

Dr Luis Macias u razgovoru za Insider otkrio je zašto su fileri gelaste konzistencije i zašto kozmetički zahvati koji se s njima izvode mogu biti toliko skupi.

On je rekao da su mnogi pacijenti zabrinuti da jedna injekcija filera sadrži “preveliku dozu” koja bi mogla dodati “previše volumena” i stvoriti “prevoluminozan izgled” njihovih usana. Zato su u ordinaciji došli na ideju da pacijentima približe sam izgled filera tako što su kašiku napunili jednakom količinom filera koja se nalazi u dozi / injekciji.

U njihovoj poliklinici koriste se fileri s hijaluronskom kiselinom, koji su vrlo česti i mogu se koristiti za popunjavanje i lica i usana. Takođe, reverzibilni su, odnosno, mogu se izvaditi iz lica ili usana.

“Obrazi, područje ispod očiju i brada obično zahtijevaju po jednu injekciju sa svake strane. Ako se radi cijela čeljust, tad je potrebno četiri, pet ili šest injekcija. Fileri su napravljeni tako da bi, kada se ubrizgaju, osjećaj pacijenta bio što prirodniji. Filer nije tekućina, jer bi se u suprotnom mogao proširiti na mjesta gdje nije predviđeno, a ne tamo gdje je apliciran”, rekao je dr Macias.

Ako je postupak napravljen ispravno  filer se ne bi smio “pretjerano osjećati” u koži. “Prilično dobro se stapa s tkivom”, rekao je Macias.

Zašto su fileri tako skupi?

S obzirom na količinu filera prikazanu na videu neki su se pitali zašto toliko koštaju?  Ljekar je odgovorio da nije u pitanju samo “materijal” već i stručnost osobe kod koje ste došli na ovaj estetski zahvat.

“Vrlo je važno da, nezavisno od toga kakvu vrsta filera odaberete, pomno istražite mjesto izabrano za obavljanje tog kozmetičkog zahvata. Jedan od problema je što mjesta koja nude jefinu uslugu često hijaluronidazu, enzim kojim se hijaluronski filer može razgraditi ako dođe do komplikacija u koži ili jednostavno otopiti višak neželjenog filera”, upozorava dr Macias.

Dakle, treba istražiti mjesto gdje želite da obavite zahvati, pročitati recenzije, pogledati fotografije prije i poslije drugih pacijenata. I za kraj – oprezno s filerima!

ljepotaizdravlje.ba

peakSTOCK / iStock via Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.