Categories Lice & Make-up

“Foxy eyes” – zavodljiv izgled u tren oka

Jeste li čuli za novi trend šminkanja očiju popularno nazvan “foxy eyes”?! Na društvenim mrežama već je među top trendovima za novu sezonu koji su već isprobale mnoge influenserice, među kojima su Bella i Gigi Hadid, Kylee Jenner, Kim Kardashian…. Riječ je o ‘foxy’ očima, odnosno lisičjim ili mačkastim očima, čiji je cilj oči učiniti vizualno ‘izduženijima’, tačnije, dati im bademasti oblik.

Zanimljivo je da se pritom ne koristi klasična ‘oprema’ za šminkanje očiju –  sve što vam treba su korektor, baza za sjenilo ili prozirni, fiksirajući puder u kamenu, paleta za konturu i maskara. Eventualno pritom možete koristiti sjenilo smeđe boje umjesto bronzera, a ako želite naglašeniji ‘look’, možete liniju pojačati i crnom olovkom.

Naime, na kapke se prvo stavi korektor, koji je potrebno dobro ‘razmazati’, kako bi se ‘izblendao’ s ostatkom lica. Nakon toga nanosi se baza za sjenilo ili fiksirajući puder. Zatim slijedi najvažniji korak – bronzer. Tamnijom nijansom potrebno je napraviti liniju od kraja oka prema gore te svijetlijim nijansama sve izjednačiti. Najviše maskare stavite upravo na uglu oka, a sve manje kako se približavate unutrašnjosti.

Tehnika, nakon malo vježbe, nije teška, a dat će vam zavodnički pogled kakav imaju brojni modeli.

Izvor: story.hr/Foto: Getty Images

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *