BEAUTY RAZGOVOR: Danica Zorin Mijošek

by | 28 Maja, 2021

Već pet decenija Kozmetika Afrodita prisutna je u beauty rutinama žena s naših prostora. Za izgradnju brenda najzaslužnija je Danica Zorin Mijošek koja i dalje definiše nove standarde u industriji ljepote! Njena ljubav prema kozmetici počela je u djetinjstvu, a i danas istim žarom stvara obožavane kozmetičke proizvode koji su postali sinonim za lijep i njegovan izgled!

Kada se javila ljubav prema kozmetici?

Odrastala sam s bakom koja je od biljaka pravila razne ljekovite pripravke, pa sam i ja zavoljela biljke. Još kao djevojčica birala sam sapun koji je najviše mirisao. Baka, koja je bila najbolja reklama za mladenački njegovanu kožu, usmjeravala me prema upotrebi prirodne kozmetike. Kad sam se odlučila za zanimanje kozmetičarke, svoje poznavanje narodne medicine o njezi kože brzo sam nadogradila stručnim znanjem. Možda moje kreacije u početku nisu bile savršene, ali su s godinama sazrele na temelju stečenih iskustava, kontinuiranog učenja i saradnje s kolegama…

Kako izgleda vaša beauty rutina?

Definitivno ne mogu bez preparata za čišćenje i toniranje kože. Tonik je moj X/must-have/X proizvod jer ga na lice nanosim nakon čišćenja pa i tokom cijelog dana u obliku osvježavajuće maglice. Zalažem se za redovnu, zdravu, prirodnu i kvalitetnu njegu koja osigurava lijep izgled kože. Dakle, moja rutina počinje temeljnim čišćenjem i toniranjem, a nastavlja se odabranim proizvodima za njegu u obliku seruma, krema, maski… Bitno je, da kod upotrebe, nanosimo dovoljnu količinu proizvoda. Kako se tip i stanje kože mijenja, mijenjaju se i njene potrebe tako da se prilagođava moj asortiman proizvoda na kozmetičkoj polici. Mojoj zreloj koži treba dosljedna i kvalitetna njega, a posebno dovoljna primjena kozmetike. Dobro se osjećam samo s njegovanom kožom. Zato moj ritual ljepote traje.

Otkrijte nam šta se nalazi na vašoj kozmetičkoj polici?

Trenutno je to kolekcija Pure Gold Divine! Koristim oba proizvoda – luksuzni lifting serum za normalnu do suhu kožu i luksuzno ulje, jer imam izrazito suhu kožu. Dodatnu njegu obezbjeđuju Pure Gold maske i ampule. Naravno, tu je i dosta drugih proizvoda, kao i redovne posjete beauty centrima.

U čemu je još, osim upotrebe Afrodita proizvoda tajna vašeg odličnog izgleda?

Hvala na komplimentu. Mislim da je tajna u životnoj energiji i strasti prema kozmetici. Uživam u radu i posmatranju plodova svog rada. Meni su godine iskustva dinijele svijest o tome kakva je moja misija. Naučila sam kako život mogu učiniti lijepim. Pomaže i to što se znam zaustaviti i odvojiti vrijeme za sebe. Veselim se svakom novom jutru jer se pitam šta će mi sve život još donijet! Pritom, svakako, nikada ne zaboravljam na njegu kože?

“Zalažem se za redovnu, zdravu, prirodnu i kvalitetnu njegu koja osigurava lijep izgled kože”

Linijom Pure Gold Divine obilježavate i pet decenija brenda Afrodita, a na koje ste svoje proizvode najponosniji?

Teško je izdvojite neke posebne, jer mi je svaki drag i poseban na svoj način. Ali je Pure Gold Divine linija proizvoda na koju sam izuzetno ponosna. Nastala je na osnovama prve Afroditine luksuzne linije – Pure Gold sa česticama čistog zlata, koja je 2011. naš brend smjestila uz bok svjetskim proizvođačima premium kozmetike. Zlato je metafora izuzetnosti, simbol glamura i prestiža. U svom sjaju vlada i na polju kozmetike. Kao nadogradnja, ove je godine stvorena linija Pure Gold Divine koja zaokružuje 50 godina Afroditinog kontinuiranog razvoja, inovacija, znanja i napora mog radnog tima. Između naših inovacija moram istaknuti profesionalnu liniju za njegu lica Perfect Code, koja je nadmašila već poznate koncepte podmlađivanja sa usavršenom formulacijom 4 biomimetičkih peptida. Govorimo o takozvanoj dermo kozmetici i o prvom proizvodu te vrste s tako visokom koncentracijom peptida na tržištu. Govorimo, naime, o 60 % peptidnom kompleksu, glavnom aktivnom sastojku linije koji donose izuzetne rezultate u njezi kože, jer izraz biomimetički znači da se ponašaju kao vlastiti sastojak kože i zbog toga na najbolji način utiču i djeluju na dermalnom nivou. Zato nije slučajnost, da je Perfect Code linija bila zapažena i istaknuta u izdanju britanskog Voguea.

Koje trenutke iz svoje duge karijere u industriji ljepote ćete najviše pamtiti?

U pedeset godina bilo ih je mnogo: trenuci izazova, pa i veselja. Kažu da je za budućnost potrebna prošlost, pa je ispravno spomenuti neke presudne, vrlo važne datume za Kozmetiku Afrodita. Moram započeti s početkom Afroditine priče i otvaranjem prvog kozmetičkog salona 1970. Nedugo nakon toga, zbog skromne ponude kozmetike na tržištu, kreirala sam prvi proizvod za njegu lica, kremu od kamilice. U 80-im su proizvodi za njegu kose, lica i tijela marke Kozmetika Afrodita postavljeni na prodajne police maloprodajnih lanaca. Devedesetih godina postali smo kompanija s međunarodnom dimenzijom i strateškim preusmjeravanjem na strana tržišta. Zbog nedostatka prostora u laboratorijama, u prostorijama proizvodnje i skladištenja, novi milenijum doveo je do neizbježne izgradnje većih i modernih prostora, a izgradnja novog logističkog centra znatno je skratila pripremu i otpremu robe. Osvrćući se na prošlu deceniju: izuzetan napredak u nauci, stručnost i iskustvo podstakli su razvoj prestižne kozmetike s komadićima čistog zlata Pure Gold i omogućili razvoj dermo i neuro kozmetičkih linija koje nadilaze samo njegujuću ulogu kozmetike. To je kulminiralo lansiranjem proizvoda Perfect Code!

Jeste li primijetili da se osviještenost i znanje o kozmetici posljednjih godina mijenja i šta je, prema vašem mišljenju, razlog za to?

Veća osviještenost sigurno je rezultat kupovne moći, uticaja društvenih mreža, procvat prodaje posredstvom interneta. U velikoj mjeri osjeća se uticaj društvenih mreža i pristupa informacijama o potrebnim koracima u njezi kože. Tu je i širok asortiman kozmetike u prodaji, kao i marketing koji nas obavještava o novostima i stvara potrebu za kupovinom. Nažalost, u okviru sadržaja na internetu primjećujem da su neke informacije nestručne ili čak zavaravajuće. Posebno na društvenim mrežama, danas svako, čak i bez stručnog znanja, može ocjenjivati i davati mišljenje o kozmetici. U tom slučaju više ne možemo govoriti o znanju i većoj osviještenosti korisnika koji prate takve sadržaje.

Moji favoriti: 

#1 Pure Gold Divine luksuzni lifting serum za normalnu do suhu kožu

Foto: Afrodita

#2 Pure Gold Divine luksuzno ulje sa česticama čistog zlata

Foto: Afrodita

#3 Pure Gold 24 Ka ampule za sve tipove kože

Foto: Afrodita

#4 Clean Up Hyaluron tonik za lice

Siniša Vujanović

Afrodita PR, privatna arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.