Mali trikovi u šminkanju samo za plavuše!

by | 9 Juna, 2011
Blijeda koža, svijetla kosa za mnoge su izrazito privlačni atributi. Ako ste i vi jedna od zanosnih plavuša, uz odgovarajuću šminku izgledaćete još privlačnije. Prirodne plavuše treba da obrate pažnju na nijansu kose i boju očiju te prema tome i da biraju šminku, dok farbane plavuše više pažnje trebaju da posvete tonu kože.
1. Nijanse rumenila
Ako imate izrazito plavu kosa, najprikladnije je rumenilo koraljnih i crvenkastih tonova. Za nešto tamniju plavušu preporučuje se ružičasto rumenilo, a one s pepeljasto plavom kosom treba da koriste smeđe boje.
 
2. Šminkanje očiju
Plave djevojke većinom imaju svijetle obrve i trepavice, zato je oči najbolje naglasiti sivim i smeđim eyelinerom kao i braon maskarom, koja je manje napadna od crne.
Kod izbora sjenila, ipak treba da ga prilagodite prema boji očiju. Za plavooke je prikladno plavo-sivo sjenilo, dok braon oči divno ističe sjenilo sive i smeđe nijanse.
 
3. Istaknute usne
Za dnevni izgled plavuše, usne je prikladno istaknuti ružem i sjajem bež i zlatne nijanse, dok večernja varijanta zahtijeva koraljne i ružičaste boje na usnama.