Trik koji “običnu” maskaru pretvara u luksuzni makeup proizvod

by | 17 Novembra, 2021
Trik koji običnu maskaru pretvara u luksuzni makeup

Jedan trik “običnu” maskaru pretvara u luksuzni makeup proizvod koji će “stvoriti” fantastične trepavice kakve želite!

Ponuda maskara u parfimerijama i prodavnicama kozmetike je ogromna. Ipak, mora se priznati da vrhunske maskare luskuznih beauty brednova garantuju i odlične rezultate. A šta ako vam kažemo da postoji trik s kojim će baš svaka maskara, bez obzira na cijenu, osigurati da vaše trepavice izgledaju fantastično?

Trik koji “običnu” maskaru pretvara u luksuzni makeup

Trik je u tome da jeftinu četkicu za maskaru jednostavno zamijenite četkicom svoje omiljene skupe maskare. Ako vam to zbog higijene ne djeluje kao pametna ideja – evo rješenja i za to. Temeljno čišćenje je obavezno!

A kako da obavite čišćenje?

Dakle, ne bacajte pakovanje (mislimo na četkice) maskare koja vas je oduševila. Luksuznu četkicu koja “radi fantastičan posao” potopite u čašu mlake vode (ne kipuće, da se plastika ne rastopi) te je u toploj vodi držite deset minuta.

Pročitajte i… Vježbom do savršenstva: Kako se pravilno nanosi maskara

Zatim, za temeljnu dezinfekciju u drugu posudu naspite medicinski alkohol i ostavite četkicu u njemu nekoliko minut. Kada više ne vidite ostatke stare maskare, možete lagano istrljati četkicu i posušiti je komadom kuhinjskog papira i zatim je staviti na kuhinjski ubrus dok se potpuno ne osuši.

Ne zaboravite! Ostaci alkohola ili vode mogu da uzrokuju sušenje maskare pa prije nego što četkicu stavite u vašu novu “običnu” maskaru , provjerite da li je potpuno suha!

ljepotaizdravlje.ba

RomarioIen / iStock via Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.