5 koraka do savršeno blistavog izgleda

by | 3 Januara, 2021

Za lijep i blistav izgled važna je dobra priprema, zato vam u nastavku donosimo 5 osnovnih koraka kako da postignete savršeno pripremljeno lice za make up:

1. Na lice možete nanijeti najbolje esencije, serume i kreme, ali ako ga prije toga niste temeljito očistili, ništa se od toga neće upiti. Ovisno o tipu kože odaberite primjereno sredstvo za čišćenje lica, bilo ono na bazi ulja ili vode, u formi gela ili pjene. Lice je čisto tek kad vlažnom pamučnom blaznicom, recimo, natopljenom losionom, pređete preko lica i ona ostane bijela.

2. Piling odumrlih ćelija kože sve češće se naziva eksfolijacijom, čime se želi naglasiti činjenica da je to vrlo nježan proces, a ne agresivni napad na lice. Takav, nježni piling savjetuje se dva do tri puta sedmično. Kao i u slučaju redovnog čišćenja lica, cilj je pospješiti prodiranje aktivnih sastojaka u kožu i izbjeći gomilanje proizvoda na površini.

3. Postoje hranjive i hidratantne maske, ali i one koje funkcioniraju kao piling. Za najbolje rezultate nanosite ih naizmjenično dva do tri puta sedmično. Tokom dana možete dodatno osvježiti kožu prskanjem lica kojom od brojnih termalnih voda u spreju.

4. Prije nanošenja seruma, koji sadrže aktivne sastojke u znatno većoj koncentraciji nego kreme, olakšajte njihovo upijanje. U tome su od velike pomoći esencije, još jedan novitet s Dalekog istoka koji je sve popularniji na Zapadu. Esencije su svojevrsni hibridi između losiona i seruma. Viskoznost im je veća od one losiona, ali manja od seruma pa se lakše upijaju u kožu i pripremaju je za nastavak njege.

5. Tek je sad koža lica dobro pripremljena za nanošenje hidratantne kreme. Ako mislite da je to pretjerivanje, podsjećamo na Južnokorejke, kraljice blistave puti koju mogu zahvaliti slojevitom nanošenju njegujućih proizvoda. Prije nego što uopće ‘dođu’ do pudera, prethodno nanesu desetak njegujućih proizvoda. Recimo, nakon hidratantne kreme apliciraju kremu sa zaštitnim faktorom pa tek onda pređu na make-up bazu, tekući puder, korektor…

elle.hr

-

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.