5 načina da se oslobodite podočnjaka

avg 18, 2011 Njega

Koža u zoni oka je tanja od kože lica, a starenjem se dodatno istanjuje i gubi elastičnost. Zato će i podočnjaci, ako ste im skloni, s godinama postati sve izraženiji. Međutim, u bilo kom životnom dobu da se nalazite, ipak treba da utvrdite zašto ih imate.
Tamni, upali podočnjaci mogu biti znak anemije, a ako ih imate samo u određeno doba godine, možda ste alergični na nešto. Kesice ispod očiju mogu da signaliziraju i problem s bubrezima, pa zato najprije isključite medicinske razloge njihovog nastanka. Tek kad ste sigurni da ste zdravi, posvetite se njezi koja će ih ublažiti ili otkloniti.
 
Pijte dovoljno vode
Dug i miran san, pravilna i redovna ishrana, što manje alkohola i duvana i boravak na svježem vazduhu uvijek su blagotvorni za svježinu lica i manje upadljive podočnjake. Takođe je važno da pijete dva litra vode dnevno jer voda čisti tijelo od štetnih materija. Uveče nemojte jesti jaku hranu bogatu proteinima, već prednost dajte ugljenim hidratima.
 
Spavajte na visokom
Tamne podočnjake i otekle kapke često imaju ljudi koji spavaju potrbuške. U rastresitom tkivu kapka nakuplja se krv, pa tako nastaju otoci. Zato nemojte spavati bez jastuka, već na višem uzglavlju, i to na leđima, a ne na stomaku.
 
Hladite očnu zonu
U mnogim slučajevima hladnoća može da pomogne jer ubrzava protok krvi i smanjuje otoke. Stavite kašičicu u zamrzivač na pet minuta i potom je prislonite na predio oko očiju ili nabavite gotovu masku koju prije upotrebe treba da držite u frižideru 15 minuta.
 
SOS preparati
Osobama koje imaju izrazite podočnjake kozmetičari savjetuju da na ovaj dio lica nanose kreme sa vitaminima C i K, kao i alfahidroksilnu kiselinu.
 
Mezoterapija najefikasnije briše tamne podočnjake
Mezoterapija, postupak uvođenja mezoterapijskih koktela iglicama pod kožu, idealan je način za posvetljavanje tamnih kolutova oko očiju. Ujedno će koža u tom dijelu biti zategnutija i elastičnija. Jednim udarcem riješićete se i podočnjaka i bora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.