6 zlatnih pravila za ljepotu kože

nov 17, 2020 Njega

Uvijek su nam dobrodošli trikovi i tajne koje koriste slavne dame, barem kada je o njegovanju i ljepoti riječ. Ovog puta trikove učimo izravno od Joanne Czech, specijalistice za njegu kože, zaslužne za izgled kože Jennifer Aniston, Cate Blanchett i Christy Turlington. 

Odaberite odgovarajući serum za masažu 

Kada je riječ o njezi kože, nema univerzalnog savjeta što se odabira preparata tiče, naprosto morate pronaći šta vašoj koži odgovara, a kvalitetni serum, po mogućnosti s hijaluronskom kiselinom, zlata vrijedi. Kada se upuštate u masažu lica, koja bi trebala biti dio svake jutarnje i večernje rutine, najprije serum lagano nanesite na područje lica, vrata i dekoltea. Czech ističe mantru: „Od bradavica prema gore“, podcrtavajući važnost njege tog dijela tijela za koje možete slobodno koristiti iste preparate koje nanosite na lice jer je koža na tom predjelu nježna i želite je zadržati mekom i prokrvljenom.

5-7 minuta 

Upalite Netflix ili pokrenite video po izboru, naoružajte se kozmetikom i bacite se na posao koji Czech preporučuje da optimalno traje 5-7 minuta u večernjoj rutini. Nemojte žuriti, priuštite si to vrijeme da zaista stimulirate mišiće i žile na području lica i vrata.

Pripremni koraci 

Czech također ističe da je početak masaže izuzetno bitan, a kako pripadamo sjedilačkoj generaciji koja veliku količinu stresa čuva u ramenima i kičmi, najprije opustite taj dio tijela. Zatim opustite tenziju u korijenu kose laganim zatezanjem pramenova uz lice, zahvatite kosu i povucite centimetar unatrag te istegnite i izmasirajte uši. Kad ste napravile ovu pripremu, možete preći na masažu lica.

Ključni mišići 

Fokusirajte se prije svega na najveće mišiće lica: obrve, obraze, mišiće oko vilice. Masaža ovih područja imat će instantni učinak mikro-oticanja koje podiže lice. I naravno, nakon ključnih mišića lica, pređite na masažu vrata i dekoltea.

Kombinirana tehnika 

Postoje različite tehnike masaže koje možete isprobavati da pronađete onu koja vam najviše odgovara, ali poželjno ih je kombinirati i izmjenjivati. Najjednostavnije je masirati kožu kao da mijesite tijesto na obrazima, zatim područje oko očiju pritišćite kao da pritišćete klavirske tipke, a čelo i mišiće oko obrva stimulirajte laganim štipanjem. Pronađite intenzitet koji vam godi, lice će vam biti zahvalno.

Poštujte svoju kožu 

Osnovno je pravilo koje promoviše Joanna Czech: „Poštujte, podržite i zaštitite kožu“. Kada se odnosimo prema svojoj koži onako kako bismo tretirali voljeno biće, učinci te ljubavi se itekako vide, ne samo u koži koja će biti zategnutija i zdravija, nego i raspoloženju prema sebi i svijetu, samoljubavi koja će prosijavati kroz svaku našu poru.

elle.hr

Prostock-Studio/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.