Kako da njegujete guzu

by | 24 Oktobra, 2012
Za grubu kožu i bubuljice na zadnjici najviše je krivo sjedenje više od osam sati dnevno, nevježbanje, loše držanje tijela, uska odjeća, a naročito ona od sintetike. Naravno, tu je i loša ishrana s previše masti i šećera. A svi ovi faktori udružuju se baš u jesen i zimu. Šta možemo da uradimo da nam guza bude njegovana, lijepo oblikovana i glatka?
PILINGUJTE GUZU
• Dvaput sedmično istrljajte guzu lufa rukavicom. 
• Osim što otklanja izumrle ćelije, piling ubrzava cirkulaciju, a dobra cirkulacija smanjuje rizik od bubuljica. 
• Poslije kupanja taj dio tijela namažite losionom koji sadrži određeni procenat uree. 
• Povremeno možete sebi priuštiti i salonski tretman s algama iz Mrtvog mora, koje odlično utiču na poboljšanje izgleda kože na zadnjici.
 
PAZITE NA DRŽANJE
Loše držanje dovodi do slabije cirkulacije i stvaranja celulita na zadnjici. Dokazano je da žene koje stalno nose visoke potpetice imaju nisku i mlohavu guzu, što je posljedica lošeg držanja kičme. Vaš stav pri hodu treba da bude uvijek uspravan, jer to pomaže da mišići zadnjice ostanu čvrsti.
 
VJEŽBAJTE 
Pješačite, trčite, vozite bicikl kad god ste u prilici. Idite na fitness, gde će vam trener/ica preporučiti vježbe za mišiće zadnjice. Za one koje ne vole da vježbaju i koje nisu aktivne u toku dana takođe postoji rješenje. Body progress je aparat koji koristi struje, infracrvene zrake i ultrazvuk. Struje utiču na zatezanje mišića i podizanje zadnjice, infracrveni zraci zatežu kožu, dok ultrazvuk razbija celulit. Preporučuje se serija od sedam do 10 tretmana, dva puta sedmično.
 
NOSITE PAMUK
Vaša odjeća treba da bude od prirodnih materijala i ne bi trebalo da vas steže. Veš mora da bude pamučan kako bi koža mogla da diše, a kad je o hulahopkama riječ, takođe treba da birate one koje ne stežu.
 
MASAŽA, ZAKON ZA GLATKU KOŽU
Masaža je možda najvažniji elemenat u njezi zadnjice. Možete se masirati u kupatilu poslije tuširanja kružnim pokretima sa blagim pritiskom. Takođe, možete uraditi limfnu drenažu koja poboljšva cirkulaciju i samim tim kvalitet i tonus kože.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.