Koji su skriveni uzroci akni?

sep 21, 2011 Njega

Proizvodi za kosu, vlaga, mobilni telefoni, odstranjivanje dlačica s lica – samo su neki od uzroka akni kod žena poslije 25. godine.
Akne kod odraslih se razlikuju od tinejdžerskih jer su dublje i češće se pojavljuju u obliku potkožnih bubuljica. Osim hormonskih promjena, PMS-a ili menopauze i nezdrave ishrane, dermatolozi tvrde da postoji još iznenađujućih razloga za ovu pojavu.
 
KOSA PRLJA LICE
Proizvodi za kosu mogu da izazovu izlučivanje ulja s kose na čelo i onda se na tom dijelu kože u porama stvaraju bakterije koje uzrokuju akne.
 
DEPILACIJA
Najbolje je da kozmetičar skida sve dlake sa vašeg lica. Ako se odlučite za kućnu varijantu, lice dobro očistite mlijekom za čišćenje. Ako se akne ipak pojave i nisu prolazna iritacija kože, izbacite taj preparat iz upotrebe.
 
MIJENJANJE KOZMETIKE
Žena, tokom godine, isproba od pet do deset novih kozmetičkih proizvoda, pokazalo je britansko istraživanje. Neki proizvodi mogu da iritirati kožu pa je bolje da se držite provjerenih.
 
LOŠE MLIJEKO
Mlijeko za čišćenje lica može da djeluje tako da u kombinaciji s prirodnim uljima kože blokira pore i utiče na pojavu bubuljica.
 
VLAGA KRIVAC ZA LOŠ TEN?
Putovanje, vlaga ili minerali iz vode mogu uzrokovati promjene tena. Čak su i mobilni nekada krivi za pojavu bubuljica. Oni su izloženi mnogim bakterijama koje se direktno prenose na lice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.