Noćna njega lica i sve što trebate znati o njoj

nov 4, 2020 Njega

Dnevna i noćna krema imaju svoja svojstva u skladu sa bioritmom vaše kože, te je zato vrlo bitno da ih razdvojite, te koristite u vrijeme za koje su “propisane”.

Noću se naši tijelo i koža obnavljaju, stoga u noćnim proizvodima postoje upravo one komponente koje im pomažu u tome: poboljšavaju strukturu kože i njeguju je. Kožu treba posebno štititi tokom dana, pa su antioksidanti i SPF faktor uključeni u dnevne proizvode. Ako želite održati kožu mladom i lijepom, svojoj njezi dodajte proizvode za noćnu njegu. Noću se povećava propusnost kože i kreme stoga mogu djelovati dublje i jače.

Koju kremu izabrati iz obilja noćnih proizvoda?

Ako se dvoumite koju noćnu kremu odabrati, to ovisi o potrebama kože – trebalo bi dobiti iz kreme sve što vam treba. Za nekoga je dovoljna hidratantna krema, za nekoga – kombinacija kreme, seruma i pilinga. Važno je razumjeti: u jednom proizvodu, ma koliko on bio univerzalan, često nema dovoljno komponenti koje bi mogle ispuniti sve potrebe kože. Kombinirajte sredstva: koristite piling nekoliko puta sedmično, sredstva za čišćenje, kad se morate riješiti upale, jake koncentrate, kada trebate obnoviti kožu.

Pravilo je jedno – kremu koristite sat i pol prije spavanja. Nanesite toliko koliko vam je potrebno da se osjećate ugodno. Prekomjerno korištenje sredstva, na primjer, neće pojačati djelovanje komponenti, već će samo donijeti nelagodu. To se posebno odnosi na maske, kreme i koncentrate, koji zbog svoje teksture mogu ostaviti neugodan trag na licu ako se velikodušno nanose. Ako pretjerate, tapkajte lice papirnatim ubrusom, nemojte ga oštro brisati.

elle.hr

Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.