Piling koži vraća sjaj i blistavost, ne izostavljajte ga iz svoje rutine

Piling je dobar za kožu jer fizički odstranjuje sloj mrtvih ćelija s njene površine, a među popularnijim prirodnim sastojcima koje svako od vas ima u svom domu su šećer i sol...

by | 15 Aprila, 2021

Ovaj tretman idealan je za brzo, vidljivo osvježenje kože, a treba ga birati ovisno o tipu kože tijela, je li ona osjetljiva ili ne.

– Prije pilinga namočite kožu, a onda malom količinom trljajte, cirkularnim pokretima, ne duže od pola minute – savjetuje doktorica Deanne Mraz Robinson iz New Yorka.

Potom treba isprati piling s kože, lagano toplom vodom. Ako je koža osjetljiva, piling joj može naškoditi. Takvoj koži potrebna je hidratacija, a doktorica predlaže formule s ceramidima, vitaminom E i hijaluronskom kiselinom, koje čak možemo pronaći i kao sastojak u pilingu za osjetljivu kožu. Idealno je piling tijela raditi jednom sedmično, ako koža nije previše isušena ili osjetljiva.

Popularne čestice u ovom tipu formule su i sitne ljuske prirodnog porijekla, kao što je orah, a kod kuće sami možemo napraviti piling od šećera ili soli, koje dodajemo u bazno ulje.

Piling s uljem dat će koži dodatnu mekoću, naročito ako rijetko njegujemo kožu tijela. Koža tijela zna biti perutava, ne samo radi toga što je prekrivena danima, već i radi umjetnog tekstila s kojim je često u kontaktu.

U tom slučaju piling će je osvježiti brzinski i skinuti sloj mrtvih ćelija. Nakon pilinga obavezna je njega formulom za hidrataciju, piše Healthline.

24sata.hr

LarsZahnerPhotography/Getty images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.