Savjeti za uspješnu depilaciju nausnice

by | 20 Juna, 2012
Depiliranje nausnice zvuči kao jednostavan posao, ali nije sve tako jednostavno. Dajemo vam nekoliko profesionalnih savjeta kako da se riješite viška dlačica, bez suvišnog bola i osipa poslije tretmana.
Depilirajte se ispred velikog ogledala. Treba vam stabilno ogledalo i dvije slobodne ruke. Vježbajte nanošenje voska na drugim dijelovima tijela da steknete utisak kako je. Posebno pazite da je vosak topao, ne vruć. Trake hladnog voska djeluju kao logičan izbor, ali bolje koristite topao vosak – nježniji je i manje ljepljiv.
 
PRIBOR
Kupite pribor za depilaciju. Da biste se depilirali ,morate da imate dovoljno duge dlačice. Vežite kosu da se ne biste ulijepili, operite ruke.
 
PRIPREMA
Lice nije potrebno čistiti ili umivati toplom vodom. Nanesite samo bebi-puder, ali ne pretjerujte. 
 
ZONE
Radite po područjima. Podijelite nausnicu na tri područja kad nanosite vosak.
 
VODITE RAČUNA O SMJERU NANOŠENJA
Nanesite vosak jednako u smjeru rasta dlačica i obavezno sa drvenim štapićem, prvo na lijevu stranu. Budite oprezni. Stavite traku takođe u smjeru rasta dlačica, s tim da ostavite malo trake na kraju da imate za šta da je uhvatite. Lagano pritisnite i poravnajte rukom traku na koži kako biste bili sigurni da se vosak dobro primio.
 
I BOLAN REZ…
Uhvatite traku za kraj koji nije zalijepljen. Kožu zategnite drugom rukom i odstranite traku u suprotnom smjeru od rasta dlačica. Ne vucite prema gore. Pritisnite malo nadraženu i šokiranu kožu da umirite bol nakon odstranjivanja trake. Ako je ostalo malo voska, ponovno pritisnite traku pa odstranite.
 
PINCETA DOBRO DOĐE
Pincetom odstranite preostale dlačice. Ostatke voska očistite bebi-uljem. Poslije svega, nanesite na nausnicu losion ili gel na bazi aloe vere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.