Vrijedi ih usvojiti: Trikovi za savršeno lijepu i njegovanu kožu

by | 12 Marta, 2021

Za njegovanu i lijepu kožu nije potrebno puno, i svako od vas to može postići. Potrebno je samo uvesti neke jednostavne promjene u svoju rutinu, koje vam otkrivamo u nastavku teksta…

Dovoljne količine tekućine

Ovo se svakako odnosi na adekvatan dnevni unos vode u organizam, ali i na sitnice poput ispijanja kafe svega nekoliko minuta nakon buđenja. Pokušajte jutarnju kafu zamijeniti zelenim sokom prepunim vitamina i već za nekoliko dana uočit ćete razliku.

Prehrana

Najbitnije stavka u njezi kože. Ukoliko ne vodite zdrav život i vaša prehrana se svodi na brzu hranu, možete zaboraviti na lijepu kožu.

Hidratantna krema

Ustalite nanošenje hidratantne kreme ujutro i navečer u svoju rutinu i vaša koža će vam biti zahvalna.

Dodirivanje lica

Možda zvuči bizarno, ali naslanjanje lica na ruku i dodirivanje lica prstima može dovesti do boranja i izbijanja bubuljica.

Previše proizvoda

Korištenje previše različitih proizvoda može biti štetno za vašu kožu. Savjetujte se sa svojim dermatologom i odaberite dva-tri proizvoda koji odgovaraju vašoj koži i ustalite ih u svoju rutinu njege kože.

Zaštita od sunca

Mnogi misle da je zaštita od sunca potrebna samo u ljetnim mjesecima, ali to je netačno. Izlaganje suncu je glavni uzrok prebrzog starenja kože stoga se zaštitite od sunca neovisno koje godišnje doba je u pitanju.

Čišćenje kistova za šminku

Možda ste vi jedina osoba koja ih koristi, ali to ne znači da ih ne morate svakodnevno čistiti. Kistove jednostavno možete očistiti i korištenjem blagog šampona za kosu.

Spavanje

Spavanje je jednako bitno kao i sve stvari koje još morate obaviti. Priuštite si potrebnih osam sati sna i vaša koža će vam biti zahvalna.

elle.hr

Deagreez/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.