Zadržite mladalačku svježinu kože

by | 17 Avgusta, 2012
Kada je ljepota u pitanju, nije presudna dob već dobra njega. Žena koja u mladosti nauči što je potrebno koži, i u pedesetoj će još uvijek izgledati mladoliko.
Prvi korak u njezi kože lica je: ujutro i naveče potrebno je lice očistiti blagim sapunom za lice i potom ga namazati hidratantnom kremom ili losionom koji ne izaziva pojavu mitesera. 
 
Nemojte biti "sam svoj majstor"
Osobe koje imaju problema s miteserima i aknama, ni u kojem slučaju ne smiju ih same istiskivati. Zbog nestručnih postupaka može doći do neželjenog efekta. Kozmetičar/ka će proširiti pore i potom bez opasnosti od ozljeda istisnuti čepiće loja. 
 
Ne vjerujte suncu
O vama ovisi kako će vaša koža izgledati za dvadeset godina. Previše sunca izaziva bore čak i ako ih sada još ne primjećujete. Svako crvenilo je blaga sunčana opeklina koju koža nikada ne zaboravlja. Upotrebljavajte šminku koja sadrži zaštitni faktor, a pri sunčanju ne zaboravite zaštititi osjetljive dijelove na vratu. 
 
Masirajte lice
 
Zdravoj koži godi masaža četkicom za lice ili blagi piling. Time ćete odstraniti ljuskice kože i omogućiti joj da bude spremnija za daljnju njegu. 
 
Za i protiv čokolade
 
Osobama s problematičnom kožom, sklonom miteserima ili aknama, zabranjena je i čokolada. Sami utvrdite kako na njih reaguja vaša koža. Ako se pojave bubuljice, slatkiša se, nažalost, morate odreći. Ako ne – dobar tek! 
 
ordinacija.hr 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.