Zaspali ste sa šminkom – ne zaboravite uraditi ovih 5 stvari ujutro

Iako je zlatno beauty pravilo da nikada ne idete u krevet sa šminkom, ipak svako od nas bar ga je jednom u životu prekršio. Da, smijete zaspati sa šminkom, ali onda se malo potrudite ujutro kako bi umanjili eventualne neugodne posljedice...

by | 18 Avgusta, 2021

Ako ste iz nekog razloga zaspali sa šminkom na licu evo nekoliko koraka koje trebate napraviti odmah ujutro:

Prvi korak: Uklonite šminku

Naravno, prvo što morate učiniti je ukloniti svu šminku. Za to možete koristiti mlijeko za čišćenje ili sredstvo za uklanjanje šminke. Možete čak koristiti prirodno ulje poput maslinovog ili dječjeg ulja – što više odgovara vašoj koži. Operite lice.

Drugi korak: Toniranje kože

Apsolutno trebate tonirati kožu, to je sljedeći idealni korak nakon uklanjanja šminke. Koristite tonik koji ne sadrži alkohol. Ako imate ružinu vodu kod kuće, obavezno ju iskoristite. To će vam pomoći ukloniti sve tragove ostataka šminke.

Treći korak: Blagi piling

Sljedeće, pređite na blagi piling kože lica. Tako ćete osigurati da se pore na vašoj koži očiste i sve nečistoće temeljno uklone. Ali zapamtite, budite nježni prema svojoj koži.

Četvrti korak: Maska za lice

Koristite masku za lice kako biste nahranili svoju kožu. Kad je koža prošla sve gore navedene korake, zaslužila je malo ljubavi i pažnje. Dobra maska ​​za lice nahranit će kožu. Masku možete napraviti i kod kuće.

Peti korak: Masaža

Posljednje, ali definitivno ne najmanje bitno – lijepa, duga masaža. Za to možete nanijeti malo ulja za lice i lagano blagim kružnim pokretima prstiju masirati pet do osam minuta.

24sata.hr

sUs_angel/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.