Ovo je najbolji način da se izborite s miteserima

by | 8 Novembra, 2022

Komedoni su vidljivi golim okom, zato što se pore ne zatvaraju potpuno, pa je sadržaj bliže površini kože. Ukoliko su biserno bijeli to najčešće znači da su spremni za istiskivanje i odstranjivanje.

Miteseri su drugi tip i ne bole toliko jer nisu odmah ispod kože. Boja mitesera potiče od zbijene mase sebuma i izumrlih ćelija koja potamni kada je izložena kiseoniku.

Miteseri se najčešće javljaju na nosu, zato što pore na nosu imaju tendenciju da budu masnije i veće, za razliku od pora na ostatku lica.

Koji je najlakši način da ih se oslobodite?

Bez obzira da li pripadate ženskom ili muškom polu, svi se suočavamo sa istim problemom, a ovo su 4 efikasna načina kako da spriječite njihovu pojavu te očistite pore.

Koristite sredstvo za čišćenje lica sa salicilnom kiselinom

Tradicionalna njega kože podrazumijeva 3 osnovna koraka: čišćenje lica, piling i hidrataciju.

Međutim, možete napraviti malu izmjenu u drugom koraku – izbjegavajte fizički piling i zamijenite ga sredstvom za čišćenje lica koje u svom sastavu sadrži salicilnu kiselinu.

Umjesto da pilingom uklanjate mrtve ćelije, salicilna kiselina će ih razložiti, uključujući i one koje su zarobljene duboko u porama.

Četiri jednostavna koraka u beauty rutini Jennifer Lopez koja želimo kopirati

Nanesite hidratantnu kremu dva puta dnevno

Kada na lice nanesete kvalitetnu hranjivu kremu sa SPF zaštitnim faktorom, ona hrani ćelije kože te onemogućava širenje pora dok su izložene suncu.

Koža postaje zategnuta, pore se smanjuju, a hranjiva krema formira tanku barijeru na površini kože i ne dozvoljava da se prljavština iz okoline nakuplja u unutrašnjost pora.

Obavezno nanesite kremu dva puta dnevno, ujutru i navečer.

Posavjetujte se sa dermatologom o korisnom dejstvu retinola

Retinoide preporučuje većina dermatologa, budući da su jedan od najboljih načina za zatezanje pora, sprečavanje pojave akni i odlaganje procesa starenja, ali i za oporavak kože nakon prekomjerne izloženosti sunčevim zracima.

Retinol, koji je poznatiji kao vitamin A, je jedan od najaktivnijih antioksidanata i naročito je važan za liječenje akni i malih bora.

Miteseri svakako nisu izuzetak, budući da redovnom upotrebom retinola koža postaje glatka i sjajna, a miteseri nestaju.

Maska za lice od jogurta i limuna savršena je za hladnije dane

Praktikujte masku za lice jednom sedmično

Maske za lice djeluju poput vakuum čistača kože jer bukvalno „usisavaju“ sve nečistoće koje se nakupljaju u vašim porama.

Upravo zbog toga ih ne treba koristiti više od dva puta sedmično jer svako pretjerivanje može dovesti do kontra efekta.

Odaberite masku koja odgovara vašem tipu kože, ali je važno da zapamtite da je treba nanijeti na čistu kožu nakon tuširanja budući da su tada pore najviše otvorene i nečistoće se iz njih najlakše mogu ukloniti.

 

ljepotaizdravlje.ba

fizkes / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.