Prema stručnjacima, ovo su trenutno najpopularnije boje lakova za nokte

by | 8 Jula, 2024

Nema ničega što više volimo od početka ljeta s svježom manikurom, ali u posljednje vrijeme potpuno sam zaglavljeni oko odabira boje za nokte. Pitamo se koje nijanse možemo očekivati da sada svi počnu nositi, s obzirom da je stiglo toplije vrijeme

Tokom proteklih 12 mjeseci, vidjeli smo trendove inspirirane filmom, TikTokom i naravno, modnim pistama. Ove godine, vidimo fokus ne samo na boji, već i na dizajnu.

Ako želite čuti više o bojama noktiju koje trebate izabrati, nastavite čitati.

Najpopularnije boje noktiju za 2024. godinu (do sada)

Boja trule trešnje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Diogo (@paintedbyjools)

Crveni trend noktiju višnje dobija viralnu popularnost 2023. godine, podržan djelimično predanošću Megan Fox ovoj nijansi. Za 2024. ova nijansa je odgovarajući izbor. Zamislite crno s naznakom crvenog ili ljubičastog sjaja; patlidžani ili boja trule višnje. Obožavamo ovu elegantnu nijansu za ljeto.

Klasična crvena

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Mani Club (@themaniclub)

Sljedeća je klasična crvena boja. Barbie roza je bila velika za 2023. godinu, ali u 2024. primjećujemo pomak prema crvenoj boji, s minimalističkim, ženstvenim dizajnima. Ovo podiže trend balet core sa tankim francuskim manikirom na viši nivo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Chrome nokti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Nokti u chrome boji već neko vrijeme su u trendu, a izgleda da se trend neće mijenjati ovog ljeta. Na nedavnim modnim pistama, chrome se pojavio na veliki način preko prirodnih baza ili nježnih roza, bijelih i vanilija boja.

Matcha zelena

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Diogo (@paintedbyjools)

Ne samo da ovaj trend wellnessa nastavlja rasti, već počinje ulaziti i u svijet ljepote, i nemamo sumnje da će nokti u boji matcha čaja biti posvuda ovog ljeta. Mislim, hashtag #matchanails već ima skoro milion pregleda na TikToku.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram