Uz ovih 5 jednostavnih koraka rjeđe ćete brijati svoje noge!

by | 16 Oktobra, 2022

Iako obrijati noge nije teško niti uzima posebno puno vremena, nije nam omiljena aktivnost

Uvijek pokušavamo razmak između dva brijanja učiniti što je dužim moguće. Na sreću, postoje neki trikovi uz koje ćete to morati raditi malo rjeđe. Nemojte očekivati čuda, ali svaki dan koji dodate između brijanja se broji!

Prije brijanja napravite piling kože

Ovo je dobro napraviti prije brijanja iz čak nekoliko razloga. Britvica će lakše kliziti po koži što znači da su manje šanse da ćete se porezati, a i piling će ukloniti mrtve stanice s kože i sakupljene nečistoće. Kada se te nakupine prije maknu, britvica će doći najbliže moguće korijenu dlačice i onda će joj ipak trebati mrvicu duže da opet naraste i da se opet trebate brijati. Ovo stvarno funkcionira!

Koristite britvicu koja je jako oštra

Brijanje tupom britvicom nije dobra ideja. Nemojte biti lijeni redovno mijenjati britvicu ili oštrice na njoj. Tupa neće tako dobro uspjeti odrezati dlačice, što je i logično. I naravno da će onda brže noge izgledati dlakavije. Postoje britvice s manje i više oštrica, a one s više su definitivno bolje. Jedan potez s njom, jednako nekoliko poteza s onom koja ima manje oštrica. Zbog više će oštrica moći doći i bliže koži i korijenu dlake. Uvijek trebate gledati kako doći što bliže korijenu dlake, jer što bliže, to duže glatke noge.

Pročitajte i… Koliko dugo smijete da koristite jedan brijač?

Brijte se suprotno od rasta dlake

Ako imate osjetljivu kožu i pojavljuju se urasle dlačice, onda ovo nije nešto što trebate raditi. Tako ćeš kožu više iritirati. Ali ako nemate nikakvih takvih problema, onda isprobajte i trik brijanja suprotno od rasta dlaka. Radi se o još jednom od načina kako doći bliže korijenu dlačice.

Čučnite kada brijete dio oko koljena

Dio oko koljena nije lako obrijati jer je tu koža puna pregiba. S obzirom da nam se taj dio i često vidi zbog proreza na hlačama koji su smješteni na koljenima, ovaj dio morate što bolje obrijati. Jedan savjet je da čučnete ili na bilo koji drugi način savijete koljeno i tek tada brijete taj dio. Tako će se koža rastegnuti i možete bolje obrijati.

Brijte noge nakon tuširanja

Idealno je da obrijete noge nakon nekih 5 ili 10 minuta u tušu. Nakon tuširanja u toploj vodi, ugrijat će se i para će ih omekšati, što će dovesti do toga da se folikula dlačice malo više otvori, dlačica se malo podigne i kada brijete, veći ćete dio dlačice zahvatiti, tj. bliže korijenu.

 

 

ljepotaizdravlje.ba

Prostock-Studio / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.