6 malih stvari koje mogu puno učiniti za vaš odnos sa partnerom

maj 8, 2021 Ljubav

Postoji mnogo načina na koje možete pokazati svom partneru da vam je stalo do njega, i to uopće ne moraju biti krupne stvari, nekada je dovoljno samo mu pružiti podršku ili pak, kupiti omiljenu čokoladu...

Prema najnovijem istraživanju odnosa između parova, koje su proveli Brian Don i kolege sa Univerziteta Sjeverne Karoline, ovo su šest ponašanja koja mogu imati korisne učinke za vašu vezu.

Pažljivo ga saslušajte

Dajte svom partneru do znanja da ste uvijek spremni saslušati ih o nečemu što ih muči, čak i ako vam se to nešto čini previše trivijalnim da biste pričali o tome.

Uključite se u njihove aktivnosti

Možda jednostavno ne idete u duge šetnje, ali to je nešto što vaš partner radi svaku večer. Pristanite i pridružite im se, čak i ako je to samo dva ili tri puta.

Obavijestite ga kad vam se dogodi nešto dobro

Iako se to može činiti poput hvalisanja, dijeljenja vlastitih dobrih vijesti pokazuje vašem partneru da cijenite njihovo mišljenje o vama.

Pomozite im sitnicom

To može biti punjenje boce vodom ujutro ili pripremanje doručka koji će ponijeti na posao dok se on sprema. Takve male sitnice pokazuju vašem partneru da vam je stalo.

Budite partner u njihovim ciljevima

Sudjelujte u ponašanju koje će vašeg partnera približiti, a ne udaljiti od njegovih vlastitih ciljeva. Ako znate da vaš partner pokušava smršati, umjesto da jedete visokokalorične obroke, odvojite vrijeme za kupovinu i pripremu zdrave hrane.

Učinite za svog partnera stvari koje samo vi možete

Bilo da se radi o prišivanju dugmeta na kaputu ili popravljanju greške u mailu, to su neke stvari koje samo vi možete učiniti za njih, piše Psychology Today.

24sata.hr

Tero Vesalainen/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.