Da li je vaše ponašanje razlog što (nova) ljubav nije ni na vidiku?

by | 15 Oktobra, 2020

Mislite da činite sve, ali ljubav nikako da dođe…. Možda nesvjesno činite greške koje “tjeraju” ljubav od vas…

Ovo su neke od njih:

#1 Još ste preopterećeni prošlošću

Sve dok razmišljate o bivšem i/ili možda čak poprilično aktivno pratite njegove profile na društvenim mrežama i posjećujete mjesta na kojima vjerujete da biste ga mogli sresti, niste otvoreni za upoznavanje novih potencijalnih ljubavi. Ako ste vi i vaš bivši gotova priča, maksimalno se udaljite iz njegovog života i odbacite sav emocionalni prtljag koju još vučete za sobom.

#2 Plašite se da se otvorite

Ostajanje unutar emocionalno sigurne zone sigurni zvuči privlačno, a posebno ako ste nedavno bili povrijeđeni, razočarani i slomljeni. No u svim onim trenucima u kojima se trudite da ne budete ranjivi indirektno iskazujete sram zbog vlastitih potreba i želja te time podižete odbrambeni zid koji će i oni najdivniji i najuporniji teško probiti. Ne, ne postoji garancija da više nećete biti povrijeđeni, i, žao nam je što vam to kažemo, vjerovatno ćete opet i biti, no sve dok ne dopuštate nikome da vam se približi, nećete pronaći vlastiti mir i ono za čime tragate.

#3 Previše se vodite glavom, a premalo srcem

Naravno da ćete se birajući potencijalnog partnera voditi određenim kriterijumima, ali jedno je tragati za željenim kvalitetima, a potpuno druga stvar odbacivati svakog potencijalnog partnera zbog iracionalnih strahova poput onih da nećete biti u mogućnosti uskladiti ljubavni, društveni i poslovni život i obaveze. Naletite li na onog pravog koji je vrijedan vašeg vremena i truda, shvatiće sve što se dešava u vašem životu i pokazati razumijevanje za sve vaše brige.

#4 Krivite sami sebe zbog nesretnih veza

Svi se s raskidima nosimo na drugačiji način. Neki se poprilično lako vrate u normalu i saberu, objektivno sagledaju cijelu situaciju i hladne glave priznaju sebi da to jednostavno nije bilo to. No postoje i oni koji za svaku propalu vezu krive isključivo sebe. Stručnjaci su saglasni da su takvom ponašanju sklonije one osobe koje su imale teško djetinjstvo i koje su bile emocionalno zlostavljane, iako to nije pravilo. Ono što morate imati na umu jest da je u vezi dvoje ljudi i da se oba partnera, žele li da veza uspije, moraju jednako truditi. Nekada trud jednostavno nije dovoljan jer osobe jedna drugoj ne odgovaraju, a što vrijeme prije ili kasnije pokaže, ali gotovo nikad za raskid nije kriva isključivo jedna strana. Jer sve i da neka nezadovoljstva i problemi postoje, druga bi strana trebalo da bude dovoljno angažovana da barem pokaže volju da o njima razgovara i pokuša ih prebroditi, ali ako niste bili te sreće da je uz vas bila takva osoba, očito je da ta osoba nije bila prava za vas. No ono što ni slučajno ne smijete zaboraviti jeste da nipošto ne smijete kriviti sebe i raskide shvatati lično!

Izvor: cosmpolitan.rs Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.