Navike koje će ojačati vezu sa partnerom

apr 10, 2021 Ljubav

Vezu treba njegovati i čuvati, a neke jednostavne navike, kao što su, na primjer, odlazak u krevet u isto vrijeme sa vašim partnerom i slanje poruka kada niste zajedno, mogu značajno ojačati vašu vezu

Male stvari nekada mnogo znače, a posebno kada su u pitanju emocije među partnerima. To su čak dokazala i mnoga istraživanja, a i mimo toga, kome nije drago čuti lijepu riječ od partnera ili primiti neočekivan gest ljubavi?!
Ako želite da stvorite veću bliskost i povjerenje sa svojim partnerom, preporučujemo vam da ubuduće počnete zajedno da praktikujete sljedeće svakodnevne navike.

Sređujte kuću zajedno

Nesrazmjerna podjela posla u zajedničkom domu je jedan od češćih razloga svađa u vezama. Iz tog razloga, nemojte mrzovoljno sjediti dok vaš partner radi po kući, već se i vi prihvatite posla zajedno sa njim. On će to svakako znati da cijeni.

Ostanite u kontaktu preko poruka kada niste zajedno
Nekim ljudima možda više prija da čuju glas svog partnera kada su na poslu, ali to ponekad nije izvodljivo, zbog čega je praktičnije da svom partneru šaljete poruke. Šta god da izaberete, biće vam drago kada dobijete odgovor od svog partnera i ova aktivnost će dalje produbiti vaš odnos i ojačati vam vezu.

Udijelite komplimente partneru

Svi vole laskanje, a posebno kad ono dolazi od osoba u koje smo zaljubljeni. Ne postoji lakši način da odobrovoljite nekoga nego da mu dajete komplimente. Zbog svega navedenog, preporučujemo vam da redovno hvalite izgled svog partnera, njegov modni stil, ponašanje i malim gestovima pokažete da vam je stalo do vaše veze.

Svađe rješavajte odmah

Svađe su normalna pojava u svakoj vezi. Važno je, međutim, kako reagujete kada se nađete u konfliktnim situacijama sa svojim partnerom. Stručnjaci preporučuju da ne padate lako u vatru i uzdržite se od komentara koji mogu značajno poremetiti vašu vezu, te produžiti ljutnju na duži period, ali oni tvrde i da je jednako opasno stavljanje stvari pod tepih i postepeno zahlađivanje odnosa između partnera.

Otpratite partnera do vrata i dočekajte ga na istom mestu

Ljudi u sretnim vezama znaju koliko je lijep osećaj kada vas partner otprati do vrata i poljupcem se pozdravi s vama do sljedećeg viđanja. Vjerovali ili ne, mnogi parovi to ne praktikuju, već se pozdravljaju uzvicima, kao da uopšte nisu bliski. Nije teško procijeniti koji od ova dva principa daje bolje rezultate.

Idite na spavanje u isto vrijeme

Sam čin odlaska u krevet u isto vrijeme kao vaš partner je manje bitan od činjenice da na taj način maksimizirate broj sati koje ćete provesti zajedno u toku dana, budući da u isto vrijeme liježete i ustajete.

magazin.novosti.rs

deniskomarov/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.