Prvi sastanak i šta je bitno da znate prije susreta

mar 1, 2021 Ljubav

Lisa Hawkins, life coach i ljubavna savjetnica tvrdi kako prvi sastanak služi da biste vidjeli želite li imati drugi sastanak sa tom osobom. 

Naime, prvi sastanak trebao bi biti opuštajući. Naravno, želite ostaviti najbolji dojam i iskazati najbolje kvalitete, ali nemojte lagati da biste se nekome svidjeli. Ljudi vrše prevelik pritisak na sebe zbog prvog sastanka, a ne pomažu ni loši savjeti prijatelja i porodice.

Šta ne biste trebali raditi na prvom susretu?

Nekoliko stvari biste trebali svakako isključiti, uključujući razgovore o financijama, bivšim partnerima, lošim vezama, traumatičnim događajima i seksu.

Ako se želite nastaviti viđati onda ni pod razno ne spominjite seks, a ako tražite samo avanturu za jednu noć onda to i recite.

Budite iskreni. Recite nešto poput: ‘Trenutno tražim ležeran odnos. Ne želim vezu, samo seks. Šta ti misliš o tome?’

Međutim, ako tražite nešto na duže staze, možda je pravi trenutak da to kažete, ako već niste o tome razgovarali prije prvog susreta.

Poenta prvog susreta je samo vidjeti kakav je osjećaj, povezati se s osobom, razgovarati, uspostaviti kontakt očima i slušati njihov glas, paziti na govor tijela i vidjeti želite li više. Zaista nije tako teško. Ne zaboravite ostati usredotočeni na ono što vam je doista važno. Ne budite nervozni. Nemojte tražiti mane u svemu. Nemojte odustati od osobe samo zato jer mu je zapelo hrane među zubima ili zato jer mu je baš na taj dan izbila bubuljica. Pokušajte ne dopustiti da vaš um odbaci nekoga zbog malih, nebitnih stvarčica.

 

24sata.hr

GeorgeRudy/Getty via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.