5 sigurnih znakova da se dopadate vašem kolegi

Zamislite scenario - u kancelariji ste i pogledate prema mjestu gdje sjedi vaš novi simpatični kolega i - gle iznenađenja - gleda i on u vašem pravcu!

by | 29 Maja, 2021

Romantika na radnom mjestu nije neuobičajena i može biti pravo osvježenje radne atmosfere, dokle god ne kršite pravila firme.

Međutim, kako zapravo možete da znate da mu se sviđate i da se ne trudi da samo bude dobar kolega?

U redovima ispod otkrivamo znakove koji vam mogu odati njegova osjećanja…

#1 Bez obzira na to gdje se krećete u firmi, stalno nailazite na njega

Da li je zaista sve to samo slučajnost, ili ima nečeg u tome da ga srećete četiri puta dnevno, pet dana u sedmici? Bez obzira na to gdje se krećete po firmi, ako stalno imate utisak da vam se putevi ukrštaju, to je vrlo vjerovatno malo više od slučajnosti.

#2 Trudi se svojski da vam pomogne

Lijepo je ostvariti prijateljski odnos sa nekim na poslu, jer to znači da će tu uvijek biti nekog da vam pomogne sa radnim zadacima. Ali ako je on neko ko ostavlja svoj posao po strani da bi se vama našao pri ruci, to definitvno ukazuje na to da prema vama ne gaji prijateljska osjećanja.

#3 Bilo kakav razgovor o vašem napuštanju posla ga uznemirava

Ako ste ikad kroz razgovor sa pomenutim kolegom provukli priču da biste voljeli da radite negdje drugo, i ako je pri tom njegova reakcija bila iznenađujuće poričujuća pri čemu vas je odgovarao od toga, jasan je znak da želi da vas zadrži blizu sebe.

#4 Laskavi komplimenti

Muškarci ne troše komplimente uzalud, odnosno ako nemaju namjeru sa njima nešto da postignu. Može se dogoditi da vam kolega uputi lijep kompliment na račun dobre prezentacije, ali ako je on neko ko primjećuje vašu frizuru, nove cipele, haljinu i jednostavno sve u vezi vas što je upečatljivo znak je da mu se zaista sviđate.

#5 Tretiranje na poseban način

Svako od nas žudi za malo dodatne pažnje, to je činjenica. Kada vam neko pridrži vrata dok ulazite u zgradu ili zadrži lift dok trčite hodnikom, to je lijep gest. Ali ako vam on svako jutro donosi svježu kafu, baš onakvu kakvu volite to je malo više od učtivog ponašanja. Osim toga primijetili ste sigurno da koleginici koja sjedi do vas ne donosi kafu zar ne.

Stylecraze / zenskimagazin.rs

shironosov / iStock via Getty

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.