Nema savršene veze! Ovo su problemi s kojima se kad-tad suočimo…

jan 21, 2021 Stvarni život

Budimo iskreni, prije ili kasnije neizbježno nastanu problemi u vezi - veći, manji ili oni "uobičajeni"...

S ovih pet problema “upoznati” su skoro svi parovi…

#1 Priča nije uvijek lijepa

Lijepa stvar kod filmova je činjenica da i jako dugo nakon vjenčanja traju jako lijepi i idilični prizori. U stvarnom životu u nekom trenutku obično slijede i manje lijepi. Ponekad i prave krize. A onda, nadamo se, opet dolaze bolja vremena… Prihvatanje ovih uspona i padova jedan je od izazova koji svi parovi vjerovatno znaju.ž

#2 Nešto nedostaje i uvijek će nedostajati

To bi mogla biti neka želja u krevetu koju partner neće podijeliti ili spoznaja da je bivši bio nekako puno romantičniji… Ili se ne možete dogovoriti oko nekih stvari: preseljenja u bolji stan (i podizanja kredita), hoćete li imati psa ili ne… Šta god to bilo, svakom partneru nešto nedostaje. To morate najprije preboljeti, a to je ponekad vrlo teško.

#3 Samozavaravanje?

Doći će prva kriza, to je sigurno. Ali kako se onda nositi s tim? U nekom se trenutku svi pitaju hoće li se i dalje držati veze ili će možda požaliti ako prebrzo odustanu od svog partnera. Uopšte nije tako lako… Ali, prije ili kasnije, svaki će partner u svakoj vezi postaviti ovo pitanje. A, nažalost, na to nema odgovora.

#4 Nema glamura gdje ima prekovremenih sati, pelena…

Ponekad se jednostavno ne osjećamo ugodno u svojoj koži, u ulozi kojoj smo, te u životu koji vodimo. I to uvijek utiče na vezu. Ili nam se ne svidi onaj drugi u novoj ulozi. Možda je loš kao otac. Ili on smatra da ti odjednom svoj posao shvataš preozbiljno. Daljnji razvoj veze uvijek je promjena, a ponekad nam se to ne sviđa.

#5 Nikad više leptirići u stomaku?

Poznata je i kao “kriza srednjih godina”, ali ponekad nas nostalgija za svježom ljubavi i opijajućim osjećajem zaljubljenosti obuzme u puno mlađoj dobi – ili tek kad odemo u penziju. Osjećaj “to je to” često imaju oba partnera istovremeno. To nije problem samo zaista zadovoljnom partneru, nego nije lijep osjećaj ni za nostalgičara. Osjećate se izdajnicom vlastitih ideala. Šta  vam može pomoći? Pomisao da i nakon stvarno tmurnih vremena obično ponovno možete pronaći nekoliko leptirića – ako se tek malo potrudite u potrazi…

miss7.24sata.hr

Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.