Šta bi muškarci mijenjali na ženama ako bi mogli?

nov 11, 2020 Stvarni život

Rezultati istraživanja čiji cilj je bio saznati šta bi muškarci mijenjali na ženama (da mogu) nisu iznenađujući!

“Kad bi mogao promijeniti tri stvari na partnerki, šta bih promijenio?”

Ne, muškarci ne žele češće razgovarati. Takođe ne žele sa ženama u pozorište. Oni žele – oprez, iznenađenje – više seksa! Libido je iznenađujuće zaista neosporno na prvom mjestu stvari koje bi muškarci rado promijenili na ženama. Gotovo 31 % muškaraca dalo je taj odgovor.

Zatim slijede želja da žene manje prigovaraju i gunđaju (26 %), da su urednije (19 %) te da ne postanemo toliko brzo emotivne (19 %). Ne znam kako vi na to gledate, ali trebalo bi da se pobunimo protiv činjenice da muškarci žele od žena napraviti nijeme seks robote koji usput pospremaju i čiste.

A šta žele žene? Ruku na srce: odgovori žena nisu bili ništa manje stereotipni. Žene žele češće razgovarati o osjećajima (24 %), takođe više urednosti (23 %) te da dragi više razgovara (20 %). I da, ljenivci ne prolaze dobro: 17 % žena želi više aktivnosti i preduzetnosti.

Dobra vijest: Bez brige, odgovor svih odgovora je dao barem svaki šesti ispitani: oni su rekli da ništa ne bi promijenili na partnerici ili partneru. Eh da, to je vjerovatno bezuslovna ljubav… Ali, svejedno. Ako se vaš partner nije tako izjasnio, ipak nemojte postati seks-robot-pospremačice. Budite onakvi kakvi jeste. Žene prigovaraju, oni šute. I sve će biti sretni…

miss7.24sata.hr

Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.