Tri stvari koje žene mogu potaknuti na prevaru

feb 27, 2021 Stvarni život

Nošenje čarapa u krevetu, usmjerenost na zadovoljavanje isključivo vlastitih potreba i narcističko ponašanje navike su ponašanja koje će partnerice najlakše natjerati u tuđi krevet, pokazalo je nedavno istraživanje o vanbračnim aferama na više od 4000 ljudi britanske internet stranice Victoria Milan, a prenosi Daily Mail.

Među top razloge koje će potaknuti ženu na prevaru spada i nekreativno ponašanje u krevetu zbog kojeg seks uvijek izgleda isto te se “odrađuje” rutinski, kao i preskakanje predigre, naveli su istraživači. Žene će, ako varaju, s tim ponašanjem početi nakon treće godine braka, a muškarci malo kasnije od toga. Zajednički motiv kod oboje za preljubu je dosada.

Zanimljivo je da su razlozi zašto muškarci varaju bili vrlo različiti, a momci su nedostatak seksa imenovali glavnim razlogom za varanje stalne partnerice, dok žene to nisu navele u svojih top pet razloga. Istraživanje je srušilo i jedan popularan mit – da je muškarcima teže ostati vjernima. Naime, oni s prevarama obično ‘kreću’ nakon 3 godine i 10 mjeseci u braku, kasnije od žena.

24sata.hr

Prostock-Studio/Getty via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.