Za koga je novac veći afrodizijak, muškarce ili žene?

by | 24 Novembra, 2017

Uspjeh, novac i moć su nerazdvojive kategorije koje su u modernom životu na cijeni, te ne čudi zašto visoka primanja imaju veliki značaj u muško-ženskim odnosima.

Foto: Promo

Ipak, ko vrednuje novac više – muškarci ili žene?

Jedno istraživanje objavljeno u septembarskom izdanju magazina Social Indicators Research pokazalo je da novac jednako može da “zavede” muški i ženski pol.

U studiji je učestvovalo više od 100.000 Britanaca koji su govorili o svojim osjećanjima kada je riječ o novcu. Oni su imali zadatak da odgovaraju na pitanja poput – da li kupuju stvari kada se osjećaju uznemireno, kada im je dosadno ili kada su uzbuđeni, ili je riječ o drugačijim osjećanjima koji su povezani s osjećanjem krivice, ponosa ili moći.

Istraživači napominju da postoje četiri glavne kategorije koje povezujemo sa sadržajem našeg računa u banci, a to su sigurnost, moć, ljubav i sloboda.

Nakon analize rezultata studije, psiholozi su uporedili dobijene podatke kada su otkrili da su žene u prosjeku dvostruko više povezivale novac sa ljubavlju i emocijama, dok su muškarci dvostruko više doživljavali novac kao znak moći i slobode, mada se međusobna osjećanja nisu isključivala.

IZVOR: SUPERZENA.B92.NET

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.