Da li ste nekad koristili seks ucjenu da biste došli do onoga što želite?

by | 8 Oktobra, 2020

Seks ucjene (ne mislimo ni na šta nezakonito) nisu tako rijetka “pojava”… Žene im nekada pribjegavaju nesvjesno, a ponekad i s određenim ciljem…

#1 Uskraćujete partneru seks ako ne dobijete ono što želite

Neko ste vrijeme zajedno i recimo da on polako posustaje u galantnim tretmanima kojima vas je dosad obasipao. Ne kupuje vam više cvijeće i zaboravlja vam otvarati vrata i pridržavati kaput. A vi reagujete uskraćivanjem seksa očekujući da će se stvari popraviti. To je tipičan primjer korištenja seksa kao oružja. I to nije dobar razlog za uskraćivanje.

#2 Ljuti ste pa nema seksa

Gotovo isti slučaj kao prethodni. Posvađali ste se, još ste ljuti i ne pristajete na seks. Razmislite o suprotnom! Seks pomirenja ima veliku draž, a tako možete i ispucati svu ljutnju koju u tom trenutku osjećate.

#3 Preseksi u javnosti

Tjelesni kontakti u javnosti nisu loši, ali kada se s njima ne pretjeruje. Ako pak pretjerujete, to je znak da koristite seks kao oružje. Postoje suptilniji načini za dodire na javnom mjestu. Dodir od ramena preko leđa ili provlačenje prstiju kroz njegovu kosu su dovoljno seksi u toj situaciji. Nema potrebe da ga doslovno zaskočite.

#4 Previše izazivate

Izazovno rublje, pokreti koji pozivaju na seks, a onda izvlačenje ili čak seks u kojem ga ostavljate kratkih rukava tik prije orgazma… Neumjerenost u takvim akcijama nije dobra ni za vas ni za vašu vezu. Ne radite to ako ne želite biti okarakterisaani kao izazivačica i ništa više od toga.

#5 Previše seksi komentara

Idu ruku pod ruku s pretjeranim seksi ponašanjem u javnosti. Puno priče bez provođenja riječi u djelo znak je da vam seks služi kao oružje.

#6 Nije stao na vašu stranu

Rekao je nešto što vam nije dobro sjelo ili u raspravi nije zauzeo vašu stranu pa je ostao bez večernje akcije. Slučaj koji se događa baš često. Mnoge žene ovakvu situaciju rješavaju uskraćivanjem seksa, čak im i ne padne na pamet razgovor koji bi razjasnio zašto vam je nešto rekao ili razloge zbog kojih ne dijeli vaše mišljenje.

Izvor: cosmopolitan.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.