Idealan broj seksualnih partnera je…

jan 29, 2021 Seks savjeti

Hiljadu žena i isto toliko muškaraca u anketi su pitali koji broj seksualnih partnera je idealan... Odgovori će vas iznenaditi!

fizkes / Getty via Guliver

Istraživanje koje je proveo britanski sajt za upoznavanje IllicitEncounters.com uključivalo je 2.000 ispitanika/ca , a ispostavilo se da 52 posto ispitanih smatra da bi taj broj trebalo da bude 13.

Prema podacima, neke može odbiti činjenica da je druga polovina imala više od 18 seksualnih partnera – s time je saglasno 73% ispitanika. Čini se da neki to vide kao znak da bi neko mogao biti nevjeran, što ne mora biti povezano.

Podaci su takođe pokazali da 67% žena laže o broju svojih seksualnih partnera, u odnosu na samo 13% muškaraca. To bi moglo biti zato što su žene opreznije u dijeljenju svojih intimnih podviga kako bi se činile konzervativnijima prema suprotnom spolu, prenosi Daily Star.

Čak 77% muškaraca reklo je da bi spavalo s nekim na prvom susretu ako postoji hemija, u poređenju sa samo 39% žena.

Zanimljivo je da više muškaraca (59%) nego žena (46%) smatra kako velik broj seksualnih partnera čini nekoga manje poželjnim, što sugeriše da još postoji socijalna stigma u pogledu percepcije promiskuiteta među spolovima.

Prema tom istraživanju, samo 31% muškaraca i žena želi znati seksualnu istoriju partnera/ice, što ukazuje na to da ljudi radije ne bi htjeli da se moraju nositi sa svojim osjećajima u vezi s tim pitanjem, posebno ako im se odgovor ne sviđa.

Stručnjakinja za seks Jessica Leoni kaže kako veliki broj seksualnih partnera mnoge odbija jer niko ne želi biti samo još jedan odnosno jedna u nizu.

“Isto tako, ne želite izlaziti s nekim ko jedva ima iskustva… Trinaest partnera je idealan broj – i garantuje da ćete završiti u krevetu s nekim iskusnim, avanturističnim i otvorenim”, kazala je.

index.hr

fizkes / Getty via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.