Muškarci, ove stvari žene u spavaćoj sobi ne vole!

jan 27, 2021 Seks savjeti

Seks nisu scene iz porno filmova! Muškarci, ako se trudite da ih "oponašate" vrlo vjerovatno dobićete "epitet" lošeg ljubavnika!

Claire Cavanah, seksologinja i koautorka knjige “Moregasm: Babeland's Guide to Mind-Blowing Sex” kaže da ovih pet stvari u seksu žene ne vole, a muškarci ih (često) rade…

#1 Ubrzani rad kukova poput bušilice

“Ako se muškarac spolovilom naglo zabija u ženu i oponaša rad bušilice, vjerojatno nema mnogo iskustva u spavaćoj sobi”, tvrdi Claire Cavanah. Možda se žuri se jer se boji da će izgubiti erekciju ili prebrzo doživjeti orgazam. Svakako se preporučuje polaganiji ritam koji će ženi donijeti više užitka, dodaje seksologinja.

#2 Izbjegavanje klitorisa

Iako se klitoris često puta naziva čarobnim dugmetom, neki muškarci ga izbjegavaju u seksualnom odnosu. Priuštite svom partneru kratak vodič o klitorisu odnosno otkrijte mu kakvi vam dodiri najviše odgovaraju. “Muškarcu treba pokazati vrata ako ga izbjegava, jer očigledno nije zainteresovan za žensko zadovoljstvo u spavaćoj sobi”, upozorava Claire Cavanah.

#3 Hvalisanje veličinom penisa

Ženu će ohladiti partner koji tokom seksualnog odnosa izjavi kako ima ogroman penis i očekuje od nje da to potvrdi. Ovakav muškarac je arogantan ili kompenzuje nedostatak samopouzdanja izazvanog veličinom svog spolovila. “Ako ste i dalje zainteresovani za njega najbolje je da ga umirite i priznate kako je njegova veličina savršena za vas, a nakon toga ozbiljno porazgovarate s njim”, savjetuje seksologinja.

#4 Inzistiranje na orgazmu

Neka žene ne mogu dosegnuti vrhunac svaki put kad imaju seksualni odnos. Iako je ovaj cilj vrijedan postizanja, pogrešno je stavljati pritisak na partnericu, a posebno će loše biti prihvaćeno ako se isti naglas zapita zašto to još uvijek nije postigla. Mnoge žene trebaju stimulaciju klitorisa da bi dostignule orgazam. “Ako uobičajene tehnike ne donose željene rezultate, uz prethodni dogovor u spavaću sobu možete uvrstiti i vibrator ili neku sličnu igračku”, predlaže autorica.

#5 Posezanje za mobitelom sekundu nakon vrhunca

Nekad su se žene žalile na muškarce koji neposredno nakon postizanja vrhunca se okrenu i zaspu u krevetu, ali u današnje vrijeme sve je više onih koji nakon seksa posegnu za mobitelom kako bi provjerili što ima novo na društvenim mrežama. “Najbolje bi bilo da mobitele izbacite iz spavaće sobe i tako spriječite ovakve situacije koje mogu povrijediti ženske osjećaje. Posezanje za telefonom prihvatljivo je samo u hitnim situacijama”, zaključuje dr Cavanah.

zadovoljna.dnevnik.hr

nd3000 / Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.