Ekskluzivni sadržaji svjetskih eksperata: Pogledajte kako izgleda NOVO, REDIZAJNIRANO izdanje magazina “Ljepota&Zdravlje”!

sep 30, 2019 Novi broj

Nova, redizajnirana Ljepota&Zdravlje sada donosi i ekskluzivne sadržaje direktno od najvećih svjetskih eksperata, zahvaljujući saradnji sa magazinima Shape i Health, posvećenih zdravim životnim stilovima.

Izdvajamo za vas ovih pet top tema!

#1

Naomi Watts i posvećenost opštem dobru

U posljednje vrijeme često viđamo glumicu Naomi Watts, i to u raznim izdanjima: kao Gretchen Carlson, odvažnu voditeljicu kanala Fox News, u izvanrednoj TV seriji “Najjači glas” (HBO Go); kao podmuklu kraljicu u filmu Ofelija, u verziji Šekspirovog Hamleta ispričanoj iz ženskog ugla; kao mamu koja je u krizi, zbog usvojenog dečaka iz Afrike, u filmskoj drami “Luce”. Dobro došli u svijet Naomi Watts, kroz koji nas vodi novinarka Mary Anderson. Ona je razgovarala sa holivudskom divom o humanitarnim angažmanima, ali i o novoj beauty liniji, režimu njege, motivaciji za treninge, malim tajnama zdrave ishrane…

#2

Dodir koji liječi

Veza između dodira i fizičkog i mentalnog blagostanja izuzetno je snažna, potvrđuju najnovija istraživanja. Međutim, uprkos benefitima dodira, dr Field kaže da se ljudi danas dodiruju rjeđe nego ikada ranije.

“Više smo u interakciji na društvenim mrežama nego u direktnom kontaktu. Čak i kada izađemo, prečesto provjeravamo notifikacije na telefonu, pišemo poruke, razgovaramo ili slušamo muziku preko telefona, što umanjuje mogućnosti za kontakt s drugim osobama”, kaže dr Tiffany Field, direktorica Instituta za istraživanje dodira na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Majamiju. Srećom, naučnici su otkrili da postoji mnoštvo načina da, ipak, osjetimo dobrobiti dodira. U ovom članku izdvajamo četiri strategije, potkrijepljene naučnim dokazima.

#3

Naučite da kombinujete ukuse

“Razumijevanje na koji način različiti ukusi funkcionišu u kombinaciji podseća na učenje stranog jezika”, kaže Niki Segnit, autorka priručnika “The Flavour Thesaurus” (Enciklopedija ukusa), a sada i nove knjige “Lateral Cooking”. Saznajte od nje kako teče taj proces, od izbora sastojaka, preko eksperimentisanja s neočekivanim kombinacijama do krajnjeg rezultata – jela koje premašuje sva naša očekivanja.

#4

Zašto volimo one koje volimo?

Zašto nam se neko dopadne, već na prvi pogled, a neko ne? Ne znate odgovor na ovo pitanje? Pripremili smo za vas čas (veoma zanimljive!) biologije. Jer, sile privlačenja, one koje spajaju ljude, na prvi pogled se čine nerazumljivim, proizvoljnim i neobjašnjivim, zbog toga što djeluju na iskonskom, biološkom nivou, onome do kojeg naša svijest ne dopire. Istina je pak da je ključ za objašnjenje čak i najneobičnijih veza – makar donekle – evolucija.

#5

Oslonite se na četiri stuba zdravlja

Razni trendy savjeti na planu zdravlja neprestano se pojavljuju i (srećom) vrlo brzo zaboravljaju. Kažemo srećom, jer su mnogi od njih neutemeljeni i neprovjereni. Uprkos blistavim obećanjima – da će određena supernamirnica/vježba/biohaking prečica učiniti da budemo u najboljoj formi, istina je da ne treba da se zakačimo za svaki novi savjet, niti da papreno platimo svaki novi metod/suplement/tretman – da bismo bili zdravi. Stručnjaci smatraju da se zdravlje zapravo svodi na četiri osnovna postulata…

ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.