Prelistavanje! Zavirite u julski broj magazina Ljepota & Zdravlje

by | 1 Jula, 2024

Prelistavamo julski broj Ljepote & Zdravlja, koji vas čeka na kioscima od 1. jula. Donosimo mnoštvo raznih tema koje smo odabrali i s mnogo pažnje priprem ili za vas

#1 Lucija Lugomer: Naučila sam biti veći prijatelj samoj sebi

Lucija Lugomer je spontana, smirena, sigurna, no prije svega žena koja s ljubavlju radi na sebi, ostvaruje svoje i tuđe snove, uči, istražuje. Ona nam je otkrila koliko ju je drugo dijete promijenilo, kako je pronašla ravnotežu u porodičnom i poslovnom životu, koliko joj je važno mišljenje drugih i kad je postala veći prijatelj samoj sebi.

#2 Body neutrality

Nježnost prema sebi najviše bi trebalo da ispoljimo ovih dana dok smo okruženi i posmatramo sva zgodna tijela na društvenim mrežama. A kako da to praktično primjenimo, objasnila nam je psihologinja Irena Đorđević.

#3 Koža na suncu: SKIN CHECK obavezan!

Da biste opušteno uživali u ljetu, prije bilo kakvog izlaganja suncu, potrebno je da (osim nabavke SPF preparata), provjerite i svoje mladeže. Ne, nije kasno – možete stići to obaviti prije ljetovanja. Koliko je ova provjera važna, napominje i naša sagovornica, stručnjakinja dermatolog-onkolog dr Tatjana Roš.

#4 Rutina – kako da je savladate

Hajde da vratimo radost u našu svakodnevnicu. Svi smo se u nekom trenutku našli zaglavljeni u monotonoj svakodnevici, a znaci su obično nepogriješivi: osjećate se bezvoljno ili vam je dosadno zbog aktivnosti koje diktiraju svaki vaš dan, izgleda kao da rutina upravlja vašim životom i stvara osjećaj da klizite u besciljno postojanje, lišeno radosti koja je nekada bila dio vašeg života.

#5 When it’s hot – be hot!

Želite da budete primjećeni na plaži? U našem magazinu smo vam predstavili tri vruća stylinga i ukupno 20 statement komada koje naprosto morate imati ovoga ljeta. Jer svaki od njih priča i samo svoju priču.

#6 Neka vas izliječi hrana

„Ono ste što jedete” nije samo stara fraza koju koriste ljekari i zdravstveni stručnjaci da nas prevare i uvjere da jedemo ono što ne volimo – već je zapravo velika istina.

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba