Belma Tvico AW 21/22 kolekcija govori o dualnosti (FOTO)

by | 22 Oktobra, 2021

Kolekcija AW 21/22 Belme Tvico govori o dualnosti u krojevima, bojama, obliku i prirodi same kolekcije. Donosimo fotografije, uživajte…

U vodi pronalazimo slobodu, ali i dualnost. U njoj su nespokoj i mir, utjeha i tuga, poniznost i ponos, potiskivanje i oslobođanje. Ciklično, baš poput mode, lako se razvija iz jednog stanja u drugo, ostajući iskrena u svom izrazu, utemeljena u svojoj srži, prilagođavajući i usklađujući svoj fizički oblik sa različitim okolnostima.

Belma Tvico AW 21/22 – sve što morate znati

Duboko dirnuta globalnim promjenama i transformacijama svijeta u kojem živimo, Belma Tvico kroz kolekciju za jesen/zimu 2021/22. godine šalje poruku o eri mode kojoj mora doći kraj.

Belma Tvico AW 21-22 07

Možda je melanholija u njenim kreacijama element privlačnosti. Daleko ispod slojeva ženstvenosti i nježnosti svojih kreacija, ovog puta nam nudi drugačiji pogled na modni svijet. Iz dubine svog kreativnog bića, uvodi nas u svoju realnost – onu u kojoj se svjetlo i mrak prepliću na površini tkanina koje je koristila da oblikuje jači konstrukt mode.

Drugačija percepcija krojeva i oblika

Nova kolekcija brenda Belma Tvico upravo govori o dualnosti: dualnosti u krojevima, bojama, obliku i prirodi same kolekcije. Dizajnerica ovog puta drugačije percipira koncept kroja i oblika svojih kreacija. Njen jezgroviti stil fokusiran je na oblike koji grle žensko tijelo – guste, u prozirnim i neprozirnim materijalima, i načinu na koji koristi pismo Bosančice u maksimaliziranom stilu.

Pročitajte i… Belma Tvico brend u Bodrumu

Belma Tvico svoju novu kolekciju otvara strogim krojevima: haljinama koje se transformišu u kapute, klasičnim odijelima, izrezanim i urezanima detaljima na kreacijama, te blago naglašenim siluetama koje u fokus stavljaju sužen struk, čineći time formu svake od kreacija izuzetno ženstvenom.

Ovako uspostavljenom siluetom, Tvico se dotiče ženstvenosti iz drugog ugla predstavljajući nam haljine s printom ukrašene volanima, te elegantne crne komade poput provokativne suknje koja prati liniju tijela. Kolekcija se razvija u istinsku noćnu čaroliju kroz seriju izduženih, crnih komada ukrašenih čipkom i šljokicama.

Neobična paleta boja…

Paleta zagasito ružičaste, tamnocrvene, žad zelene, pastelno plave, bež i crne boje naglašava ukupni, melanholični osjećaj kolekcije. Može li melanholija istovremeno biti i optimistična? Ova kolekcija je apsolutni dokaz da može, jer govori o modnoj dualnosti kroz objektiv hrabrog, novog svijeta.

Belma Tvico AW 21-22

Suptilni monohromni akcenat u kolekciji naglašen je mnogim nijansama zelene boje u kojima su sačinjena dva nova printa: postepeni tok rijeke koji nam nudi osjećaj igre akvarela na praznom slikarskom platnu i poetsko tumačenje dizajneričinog naslijeđa: ideji kojoj Tvico ostaje odana unazad nekoliko sezona.

Pročitajte i… Modni savjeti za svaki tip građe

Inspirisan stećcima, pjesnik Mehmedalija Mak Dizdar u svom opusu Kameni Spavač napisao je prekrasne pjesme. Jedna od njih – Modra Rijeka – poslužila je kao inspiracija Tvico za vrijeme istraživanja univerzalnih pitanja kojih se Dizdar dotiče u svojoj poeziji: vrijednosti otpora, iako bi on mogao biti uzaludan; vjere, iako bi mogla biti iluzorna, te života, iako završava sa smrću. I, tako njena modra rijeka teče kroz svilene tkanine, noseći u sebi sve nijanse specifične modne vizije.

Skrivene poruke i značenja

Možda je najuzbudljiviji aspekt ove kolekcije vjera u budućnost koju Tvico gaji u svom biću. Suočena sa post-covid erom u modi, bila je izazvana da dizajnira kolekciju koja je savremena i zrela.

Žena za koju Tvico kreira je evoluirala uporedo sa njenim dizajnerskim kredom. Njen smisao za složenu konstrukciju očit je u svakoj kreaciji. Mnogo truda je uloženo u kolažiranje različitih vrsta tkanina, krojeva i oblika kako bi u konačnici nastala kohezivna kolekcija.

Ove sezone, njen dizajn potrebno je sagledati iz više uglova jer često podrazumijeva skrivene poruke i značenja. Kolekcija je istovremeno minimalistična i zapanjujuća. Kakva god bila njena unutrašnja motivacija, Belma Tvico se suočila sa novim izazovom predstavljajući kolekciju koja je dualna u svojoj prirodi, ali potpuno jednoobrazna u svojoj izvedbi.

Pogledajte fotke kolekcije:

ljepotaizdravlje.ba

BELMA Tvico PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.