FASHION intervju: Upoznajte Dejanu Đekić o čijem brandu Nènna će se tek pričati!

by | 24 Februara, 2022
dejana djekic brand nenna intervju

Dejana Đekić stvorila je brand Nènna – i sigurni smo – o njemu će se tek pričati. Upoznajte i brand koji je rezultat njene ljubavi prema modi i preduzetničkog dara! 

Fokus i vjera u ideje dovela je do kreacija preko kojih želi sebe da podijeli sa svijetom. Dejana želi da poruči svim ženama da osvijeste koliko zapravo mogu da budu snažne, nezavisne i sposobne u svakoj prilici.

“Od života uvijek želim više”

Dejana je mlada dizajnerica i preduzetnica koja je, kako kaže, spremna da avanturu zvanu život iskoristi u potpunom potencijalu. Za nju je “nemoguće” samo riječ. Voli život, porodicu, prijatelje, putovanja, učenje – sve ono što pomaže da bude najbolja verzija sebe. Sada živi na dvije lokacije – u Banjaluci gdje je završila Ekonomski fakultet i u Kanadi gdje završava International Bussines Management University.

“Uvijek sam imala jasan cilj i znala šta želim od sebe i od svog života. Samostalna sam već dugi niz godina, želim da istražim i spoznam mnogo stvari. Nikada se ne zadovoljavam sitnicama. Od života uvijek želim više. Ta samostalnost koju sam okusila jako mlada potvrdila je da sam u devet od deset situacija spremna da preuzmem rizik i da mi nije problem da izađem iz svoje comfort zone. Mjesto me ne drži. Kofer mi je uvijek spreman za novo iskustvo”, kaže ova mlada i uspješna žena.

Dejana Djekic

Brand Nènna o kojem će se tek pričati!

Kako je nastala ideja o vlastitom brandu?

Radom na sebi. Osvijestila sam svoje najveće želje, postala zaista prava ja. Sve to želim da pokažem ovim brandom. Smatram da imam dovoljno znanja i da će ovo biti jedan interesantan životni projekat koji je zasnovan na velikoj želji da uspije, a pokrenut velikim trudom i radom.

Otkrij nam sve o svojoj prvoj kolekciji…

Naziv kolekcije je imNènna – ja sam Nènna! Ime je dobila po mojoj baki, a odrastajući uz nju imala sam priliku da svjedočim tome koliko snage, nepokolebljivosti, strpljenja i posvećenosti može da bude u jednoj nježnoj i toploj ženi. I dio svega toga željela sam da pokažem ovim projektom. Kolekcija se sastoji od sedam glam haljina i četiri različita bodyja. Haljine su ručno rađene od posebnih, uglavnom prirodnih materijala, ručno šivane, a svaki detalj je utkan s mnogo strpljenja i pažnje. Želim pomoći u zaustavljanju sve većeg konzumerizma pa se svi modeli izrađuju po narudžbi i u limitiranoj količini. Bodyji su početak, svojevrstan uvod u Nènna modnu priču. Vjerujem da će se žene u njima osjećati i privlačno i moćno i elegantno.

Brand Nenna Dejana Djekic - body

Autentično i kvalitetno za samouvjerene žene

Važno ti je da sve izgleda autentično i bude kvalitetno?

Moj cilj je prikazati ne samo lijep dizajn već istaći i kvalitet koji posjedujemo. Stvoriti nešto u svijetu gdje je već sve viđeno je veoma teško i zahtjevno. Međutim, vjerujem da svako od nas nosi u sebi žig autentičnosti ma kako malen on izgledao. I imati mogućnost, volju i želju izraziti pravu sebe kroz svoje zamisli i pretočiti to u nešto opipljivo je nešto što svako treba da uradi bez obzira na sve i mislim da je to jedina istinska različitost koju možemo dobiti. Ova kolekcija jednostavno poručuje – u svijetu punom različitosti budi TI!

Kome su namijenjene tvoje kreacije?

Svakoj ženi koja je samouvjerena i koja želi da izgleda lijepo u posebnim prilikama.

Kakve reakcije očekuješ?

Veoma sam optimistična. Znam da će biti i negativnih reakcija, ali svaka reakcija je dobra jer to znači da rad primjećen. Prihvatam sve to, uzeću najbolje i iz negativnog i pokušati da ga okrenem u svoju korist. A uvijek treba da gledamo i ko govori…

Brand Nenna Dejana Djekic

Za one koje je zaintrigirala ova priča – reci gdje će moći da kupe tvoje haljine i bodyje?

U planu je web shop, ali za sada sve je dosupno preko društvenih mreža. Neka nas zaprate na Instagramu @_imnenaa__. I još da napomenem da su sve haljine custom made, tj. djevojke će moći da ih naruče po svojim mjerama. Svaka haljina biće izrađena posebno.

Moda / dizajn podrazumijeva kreativnost, inovativnost, jedinstvenost. Šta je za tebe neiscrpni izvor inspiracije?

Rekla bih da djelujem u sadašnjem trenutku – pa mi je inspiracija zapravo sve. Putovanja na prvom mjestu, potom kreativni ljudi, porodica, prijatelji, knjige,a li i društvene mreže. Najbolje radim kada sam fokusirana i „sama sa sobom“, tada puštam svoju bajku da dođe u svoj fizički oblik.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NENNA (@_imnenaa__)

Sama svoj šef…

Imaš li uzora u svijetu mode?

Da, naravno! Uzori su mi svi ljudi koji rade na kvalitetu i kojima je bitan brand, a ne trend. Ima mnogo dobrih, jedinstvenih dizanjera na ovim prostorima koji su se izdvojili svojim radom i kvalitetom. Ines Janković me oduševljava kreativnošću i jednostavnošću. Od banjalučkih dizajnera cijenim Stankicu Stojanović, djevojku koja se mnogo trudi i ulaže u svoj brand. Od svjetski poznatih brandova volim sve ono što rade Zuhair Murad i Bottega Veneta.

Koje su prednosti, a koje mane činjenice da si sama svoj šef?

Jedna od glavnih prednosti je to što u toku dana radite više različitih poslova i niste ograničeni na radno vrijeme od 8 do 16! Sama sebi raspoređujem vrijeme, obaveze, resurse, sastanke pa i odmore, što radni dan čini mnogo zanimljivijim i ispunjenijim. Jedna od mana od mana koje prati ovakav način života jeste da imate najveću odgovornost u kompaniji i manje-više sve što se negativno desi vi imate odgovornost da to riješite i dovedete na najbolji nivo. Ali, uvijek sam bila odgovorna i dobro se snalazim.

Brand Nenna Dejana Djekic

Planovi za budućnost?

Želim da otvorim atelje gdje će klijetnice na jednom mjestu moći da vide sve što stvaram.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.