Pet trendova suknji koje ćete vidjeti po Evropi ovog ljeta

by | 10 Jula, 2024

Došlo je vrijeme za nošenje suknji i ako postoji referenca na koju se uvijek možemo osloniti, to su evropske žene

Evropski stil je uzor u najboljim vremenima, posebno ljeti, jer su navikli na toplije vrijeme, pa njihov stil spaja gradski chic i odjeću za odmor.

Od Francuske i Italije do Norveške, postoje brojni vječni trendovi suknji koje ćete vidjeti na ženama svakog ljeta, a modne su stilove uključili na način koji je individualan i stilski. Vidjeli smo to s trendom balon suknje; prvenstveno su ga usvojile skandinavske žene, jer njihov prepoznatljiv stil naginje ka punim suknjama bez obzira na sve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Pretraživali smo internet u potrazi za modnim trendovima suknji koje nose naše omiljene modne influenserice.

Nastavi čitati za pet trendova suknji koje su usvojile evropske žene i vidi načine na koje su stilizovane ovog ljeta.

Balon suknja maxi dužine

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NNENNA 🧚🏾 (@nnennaechem)

Skandinavci obožavaju preuveličane siluete, pa nije čudo što su nedavno usvojili trend balon suknje. Da bi rekreirali njihov beznaporan izgled, potražite prirodne materijale s naglašenim strukom i kružnim obodom. Iako ovaj stil može djelovati pomalo pritajeno, prirodni materijali pružaju opušteni, casual izgled.

Denim suknja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Débora Rosa (@deborabrosa)

Trend denim suknji je omiljen u većini evropskih zemalja, ali nakon detaljnijeg istraživanja, primijerili smo opuštene stilove koje nose portugalske žene i rasprostranjenost denim suknji.

Satenska suknja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARILYN (@nlmarilyn)

Iako su slip suknje voljene i nošene od strane francuskih žena već milenijima, ovoj suknji ne mogu odoljiti ni Britanke.

Mini suknja u stilu ‘90-ih

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adenorah 🦂 (@annelauremais)

Francuske žene nisu stranci trendovima suknji, a mini suknje su među najpopularnijim stilovima. Mini suknja je inspirativna jer je žene nose tokom cijele godine, bez obzira na njihovu dob. To je postalo osnažujuće stajalište koje vrijedi proslaviti.

Suknja s printom

La Dolce Vita je poznata italijanska fraza koja opisujeitalijanski način oblačenja. Sofisticiran, hrabar i s blagim nagovještajem šezdesetih godina, izražava glamur.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram