Belma Tvico brend sve traženiji na istanbulskom tržištu

by | 4 Februara, 2021

U proteklih nekoliko godina bh. modna dizajnerica Belma Tvico uspješno prezentira svoj istoimeni modni brend u Istanbulu, turskoj metropoli koja se postepeno profilira kao važno modno odredište.

Krajem 2019. godine, povodom održavanja 2. Internacionalnog Amity Festivala kratkog filma, imala je priliku odjenuti voditelje programa, te jedinstvenim kreacijama koje su oduševile tursku publiku zakoračiti u svijet filmske, muzičke i TV scene Istanbula. Ostvarene su brojne saradnje sa glumicama, modelima i pjevačicama koje slove za najveće zvijezde u Turskoj.

U toku 2020. godine, kao rezultat dugogodišnjeg rada i saradnje sa udruženjem Tradicija i kultura, uslijedio je niz TV pojavljivanja koja su Belmu Tvico pozicionirala u kao modnu dizajnericu čiji rad cijene i traže mnogi utjecajni stilisti u Turskoj. Ovaj trend nastavio se i u ovoj godini.

Pored muzičke scene, Belma Tvico brend prisutan je i u turskoj filmskoj i TV produkciji. Trenutno najpopularnija turska glumica, koju na Instagramu prati više od 18 miliona osoba, Hande Erçel se u hit TV seriji Sen Çal Kapimi pojavila u Belma Tvico košulji sa prepoznatljivim Bosančica dezenom iz kolekcije za proljeće/ljeto 2019. godine.

Şevval Sam se u TV seriji Yasak Elma, koja se u Bosni i Hercegovini emitira pod nazivom Zabranjeno voće, pojavila u strukturiranom sivom odijelu iz kolekcije za proljeće/ljeto 2019. godine, kao i u ciklama haljini sa otvorenim leđima, te u ljubičastom poslovnom odijelu iz aktuelne kolekcije za jesen/zimu 2020/2021. godine.

Merve Bolugur, mlada turska glumica, koju prati 3,7 miliona osoba na Instagramu,  je za snimanje ljetnog editorijala, odabrala oversize košulju u ljubičsto-bakarnoj kombinaciji sa Bosančica dezenom iz aktuelne kolekcije za jesen zimu 2020/2021. godine.

Demet Akalin jedna je od najznačajnijih pop pjevačica iz Turske. Poznata podjednako po svojoj muzici kao i po filantropskom radu, Akalin aktivno učestvuje u kampanjama koje imaju za cilj prevenciju nasilja nad djecom i porodičnog nasilja nad ženama. Od 2000. godine do danas, snimila je nekoliko albuma koji su je pozicionirali na sami vrh turske muzičke scene. Ljetos je snimala spot za svoju novu pjesmu Nostalji. Za potrebe snimanja, kao statement komad, odabrala je custom-made abaju iz Belma kolekcije za proljeće/ljeto 2019.

I u narednom periodu, Belma Tvico  najavljuje nastavak aktivnosti u Turskoj i promociju Bosančica dezena, na tržištu koje je prepoznalo kvalitet, estetiku i unikatnost ovog bh. modnog brenda.

 

Pripremila: I. Kunovac

PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.