BIGSEE nagrada za modni dizajn pripala dizajneru Milanu Seniću

by | 29 Oktobra, 2020

BIG SEE je inovativna platforma koja sistematično istražuje, ocjenjuje, predstavlja i promovira istaknute kreativne ideje s područja jugoistočne Europe. Stručni tim ove organizacije svake godine bira jednog dizajnera koji će predstavljati svoju zemlju u određenoj kategoriji u sklopu BIGSEE Awards, a ove godine ta čast je pripala bh. dizajneru Milanu Seniću.

“Ova nagrada je velika stvar u mojoj karijeri. Vjerovatno će ostati i najdraža jer je prva u mojoj karijeri, došla je nenadano i od organizacije koju jako cijenim. Sretan sam jer se to dogodilo, ali istovremeno osjećam odgovornost da u narednim projektima budem bolji”, kaže Milan.
Nagradu BIGSEE za modni dizajn za BiH 2020. Milan je dobio na osnovu svog dosadašnjeg rada, ali presudnu ulogu je imao njegov editorijal Organic Minimalism koji je nedavno premijerno objavljan na portalu Bonjour.ba, a čiju art direkciju, fotografiju i styling potpisuje Hamza Kulenović.
Na pitanje šta ga inspiriše u radu kaže: “Inspiracija je uvijek kod mene nepredvidljiva. Kako vrijeme prolazi sve više uviđam da je moj dizajn refleksija mog životnog stila. Iako pratim sve što se dešava na globalnoj modnoj sceni trudim se ostati vjeran svojoj minimalističkoj estetici, poštovati principe slow fashiona i uvijek i iznova tražiti nova dizajnerska rješenja koja zadovoljavaju moju dizajnersku znatiželju. Gledajući unazad svoj kreativni razvoj, lako je uvidjeti da se taj autentični kreativni pečat stroge forme provlači iz kolekcije u kolekciju.
Zbog situacije sa pandemijom ceremonija dodjele nagrada se dogodila online 22. oktobra, a na webu BIGSEE organizacije mogu se pogledati nagrađeni autori i projekti iz 30 zemalja koliko obuhvata ova platforma.
Bravo za Milana, ponosimo se i čestitamo sa željom za još velikih priča poput ove…
Tekst: bonjour.ba, I.K./Foto: Hamza Kulenović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.