Naslovna strana sa Andrejem Pejićem previše škakljiva za Amerikance

by | 18 Maja, 2011
Najnoviji broj američkog časopisa Dossier pojaviće se na kioscima umotan u crnu, neprovidnu foliju jer se na njegovoj naslovnici nalazi kontroverzni androgeni model Andrej Pejić kojega bi, kažu, mlađi lako "mogli da zamijene za golu ženu".
Cenzuru golišave, crno-bijele naslovne strane zatražila su dva najveća američka distributera kojima je zasmetalo što je na fotografiji Andrej pozirao u raskopčanoj košulji s viklerima u kosi. "Jasno nam je da je on muškarac, a ne žena, ali je mlad pa bi ga čitaoci  mogli da zamijene za golu ženu", objašnjavaju distributeri. 
Međutim, ovakva je odluka razbjesnila urednike časopisa Dossier. "Znamo da ova naslovnica daje izrazito jaku androgenu sliku i da zbog toga pojedinci mogu da se osjećaju neprijatno. Upravo zato smo je djelimično i odabrali. Razgovarali smo i s drugim urednicima časopisa i niko od njih dosad nije čuo da se ovako nešto dogodilo, posebno ne s muškarcem. Muškarci su golog torza na naslovnicama neprestano", poručuju iz Dossiera.
Sličnog mišljenja su i čitaoci  koji ovu odluku smatraju apsurdnom. "Andrej ne zaslužuje takav odnos. I do sada smo na naslovnicama objavljivali muškarce gole do pojasa i niko nije tražio da ih umotamo u neprovidnu foliju. Ako pogledate Andreja u lice, vidjećete da je lijep poput žene. To ga čini interesantnim, a nekima je neprijatno zbog toga", komentarisala je jedna od žena izdavačica časopisa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.