LJ&Z i Tropik poklanjaju “Petominutne poučne priče”

by | 17 Juna, 2021

Nova knjiga u ediciji Petominutnih priča donosi čak pet važnih pouka koje prenose Winnie Pooh i njegovi prijatelji. Na kraju svake priče sačekaće vas jedna lako pamtljiva rečenica koja sadrži glavnu pouku priče.

LJ&Z i Tropik svake sedmice poklanjaju – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Ove lijepe i poučne priče mogu biti dobar povod za razgovor sa djecom, jer sadrže teme koje su aktuelne u svakom domu sa djecom predškolskog uzrasta. Pomoću njih ćemo, na lak i zabavan način, djeci prenijeti važne pouke, riješiti dileme i nedoumice.

U priči “Dome slatki dome”, Kenga će pokazati Ruu da je lijepo biti kod kuće, kao i zabavljati se sa prijateljima u njihovim domovima. U priči “Baš mi je žao”, djeca će shvatiti važnost pokazivanja emocija i značenja izraza “Žao mi je”. “Pokušaj opet” je važna priča o pokušajima koji vode do rezultata i znanja. Winnie Pooh pokušava da piše. Pored njega su prijatelji, koji će mu u tome i pomoći, ali najvažnije od svega je što Pooh i dalje pokušava. “Oprosti i zaboravi” je priča koja opisuje događaj između Zekohopa i Tigra, u kojem se zbog Tigrove nesmotrene šale Zekohop naljutio. Na kraju priče shvatili smo da će pravi prijatelj uvijek zaboraviti i oprostiti.

Foto: Tropik PR

 

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

KAKO DO POKLONA?

Jedan primjerak knjige “Petominutne poučne priče” možete da osvojite i vi.
Lajkujte ovu objavu, a u komentaru tagujte nekoga kome biste poklonili ovu divnu knjigu i obavezno podijelite objavu na vašem Facebook profilu, javno!

*Samo oni/e koji/e urade sve navedeno konkurišu za nagradu!
Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

Sretno svima!

S. Vujanović

Tropik PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.