LJ&Z i Tropik poklanjaju “Petominutne priče o ljubimcima”

by | 11 Juna, 2021

Nova knjiga iz Disneyjeve kolekcije Petominutnih priča donosi nam priče o ljubimcima, pet novih avantura Disneyjevih junaka i njihovih ljubimaca.

LJ&Z i Tropik svake sedmice poklanjaju – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Mnogo djece odrasta uz kućne ljubimce ili žele da ih imaju. Ljubimci pomažu djeci da razvijaju osjećaj brige o drugome, saosjećajnost, komunikaciju. Uče se odgovornosti, disciplini, ali se uz ljubimce osjećaju bezbrižno.

Kada imaju kućnog ljubimca djeca uz njega dobijaju i određene obaveze. Svaki ljubimac mora da jede, da boravi napolju, da se igra… Uz zadatke koje imaju prema ljubimcu djeca postaju odgovorna.

Maženje i interakcija sa ljubimcima smanjuje napetost, jer djeca razgovaraju sa ljubimcima, maze ih, a sve to ima veoma opuštajući uticaj na djecu. Uz sve to djeca imaju nezaboravne uspomene na djetinjstvo.

Foto: TROPIK PR

FOTO: TROPIK PR

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

Tropik PR

Tropik PR