LJ&Z i Tropik poklanjaju Petominutne priče o osjećanjima

Petominutne priče o osjećanjima 28. knjiga kolekcije je na kioscima

by | 19 Avgusta, 2021

Znamo koliko je u djetinjstvu važno naučiti da prepoznajemo i prihvatamo svoja i tuđa osjećanja. Važno je da ih shvatimo i na pravi način izrazimo

LJ&Z i Tropik svake sedmice poklanjaju – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Za početak važno je imenovati osjećaje od najranijeg uzrasta i kako dijete raste taj rječnik će se bogatiti kao i njihove vještine da emocije prepoznaju i adekvatno izraze. Najbolje se uči kroz igru i čitanje pa tako i naša sljedeća knjiga može biti inspiracija i polazište kako bi se djeca upoznala i razmislila o osjećanjima kroz koja prolaze junaci.

U prvoj priči koja nosi naziv “Stidljivi ježić” djeca će se družiti sa zekom Lupkom i njegovim sestricama. Oni će pokušati da uključe u igru ježića koji je stidljiv i nepovjerljiv. Sigurni smo da je ova situacija jedna od čestih koja se djeci događa u svakodnevnom životu pa će im biti lakše da je razumiju i shvate kako da postupaju kada se budu našli u sličnoj situaciji.

Miki Maus i njegovi prijatelji pripremaju takmičenje talenata. Koliko je teško pripremiti tačku, vježbati i kada ne ide baš najbolje, koliko je važna podrška drugara i šta je na kraju dana najvažnije su teme koje će se nametnuti kroz drugu priču.

Zaboravna ribica Dori će nas još jednom podsjetiti koliko je važno prijateljstvo, podrška i zagrljaj u priči “Kome treba zagrljaj”.

U četvrtoj priči, koja nosi naziv “Sreća je zdrava”, robot Baymax, koji je programiran da brine o zdravlju djece, spoznaje koliko je sreća važna za zdravlje.

Princeza Pepeljuga je poželjela da iznenadi svoje prijatelje i goste započinjući novu proljetnu tradiciju. O čemu se radi saznaćete u petoj priči ove zanimljive knjige.

Foto: Tropik PR

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

KAKO DO POKLONA?

Jedan primjerak knjige Petominutne priče o osjećajima možete da osvojite i vi.
Lajkujte ovu objavu, a u komentaru tagujte nekoga kome biste poklonili ovu divnu knjigu i obavezno podijelite objavu na vašem Facebook profilu, javno!
*Samo oni/e koji/e urade sve navedeno konkurišu za nagradu!
Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

Sretno svima!

S. Vujanović

Tropik PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.